EFFIE 2018: DODELJENE NAGRADE NAJEFEKTIVNIJIM MARKETINŠKIM KAMPANJAMA!
Foto: Promo

pred oko 150 zvanica!

EFFIE 2018: DODELJENE NAGRADE NAJEFEKTIVNIJIM MARKETINŠKIM KAMPANJAMA!

Prvi put u Srbiji jednoj kampanji dodeljeno je zlato!

Objavljeno:

Dobitnici nagrada na Effie Awards Festivalu proglašeni su sinoć (13. jun) u Hotelu Radisson Blu Old Mill Hotelu u Beogradu pred oko 150 zvanica, predstavnika marketinške struke. Jedan Zlatni Effie, dva srebrna i sedam bronzanih trofeja dodeljeno je najuspešnijim kampanjama realizovanim u periodu od 1. januara 2017. do 31. decembra 2017. godine.

Prvi put u Srbiji jednoj kampanji dodeljeno je zlato. Radi se o kampanji “Budi NEO”, agencije Leo Burnett/Publicis One, klijent Vip Mobile u takmičarskoj kategoriji Internet i telekomunikacije. Srebrni Effie u kategoriji Finansije i platne kartice osvojila je kampanja “Erste Housing Loan Campaign”, agencija Executive Group, klijent Erste Bank. Drugi Srebrni Effie pripao je kampanji “Vip NEO” agencije Leo Burnett/Publicis One, koja je kreirana za klijenta Vip Mobile, a takmičila se u okviru kategorije Lansiranje novih lokalnih prozivoda ili usluga.

Ukupno sedam kampanja osvojilo je Bronzani Effie: “Crno je Zaječarsko”, agencija Ovation BBDO, klijent Heineken Srbija u kategoriji Alkoholna pića (Pivo i vino); ”Srbija je neXt inspiracija”, agencija McCann Beograd, klijent The Coca Cola Company u kategoriji Bezalkoholna pića i napici. U istoj kategoriji bronzu je osvojio rad ”Moja kravica jogurt trougao”, agencija Leo Burnett/Publicis One i Communis, klijenta Imlek.

EFFIE 2018
EFFIE 2018 foto: Promo

U kategoriji Finansija i platnih kartica dodeljena su dva broznana Effie-ja za kampanje: “Predodobrenje za brže useljenje”, agencija Ovation BBDO, klijent Unicredit banka i kampanja “Intermezzo keš kredit – 7 godina”, agencija Leo Burnett/Publicis One, klijent Banca Intesa. Kampanja “Novo Plazma iskustvo” bronzani Effie je osvojila u okviru kategorije Lansiranje novih lokalnih proizvoda ili suluga, dok su “Vip Brzalice”, agencija Leo Burnett/Publicis One, klijent Vip Mobile, ovu nagradu osvojile u okviru takmičarske kategorije Internet i telekomunikacije.

“Čestitam dobitnicima Effie nagrada, ali čestitam i svima onima koji su se takmičili. Napisati kvalitetan rad za Effie nije nimalo lak zadatak, jer je potrebno znanje, vreme i naravno, pravi sadržaj. Druga godina Effie-ja u Srbiji je, ako to posmatramo kao organizatori i nosioci licence, dokazala da uspeh prve godine nije bio slučajan, ali i da imamo razlog da verujemo da će ovaj Festival svake naredne godine biti uspešniji i kvalitetniji. Industrija je prepoznala značaj Effie-ja za razvoj ovdašnjeg tržišta, a to nam je i bio cilj i zato mi je posebno drago da ovaj događaj svi sa nestrpljenjem očekuju i podržavaju”, kaže Jelena Ivanović, izvršna direktorka IAA Serbia.

Ove godine 49 pristiglih prijava za Effie takmičenje pregledalo je ukupno 46 članova Žirija u dva kruga. Stručni žiri sastavljen od marketinških eksperata predvodio je profesor Srđan Bogosavljević. U finale je ušlo 18 radova u osam kategorija, a nagrađeno je njih deset. Effie Awards se drugi put organizuje u Srbiji od strane IAA Serbia, a Srbija je jedna od 45 zemalja u kojima se održava ovo prestižno međunarodno takmičenje.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.