PRETI NAM VELIKA OPASNOST! Meteorolog otkriva: Nad Srbijom formirane SUPERĆELIJSKE OLUJE, moguće su ljudske žrtve! (VIDEO)
Foto: Beta/ Dragan Karadarević

građani, oprez!

PRETI NAM VELIKA OPASNOST! Meteorolog otkriva: Nad Srbijom formirane SUPERĆELIJSKE OLUJE, moguće su ljudske žrtve! (VIDEO)

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić kaže da nevreme koje je pogodilo danas Užice i okolinu ide ka Beogradu, Pomoravlju i Podunavlju i da može biti čak i opasno po ljudske živote!

Objavljeno:

Đurić kaže da bi moglo doći do obaranja granja i električnih vodova, zbog čega bi građani na ulicama trebalo da budu posebno oprezni.

"Već tokom noći smo imali preko Vojvodine jedan grmljavinski sistem koji je u većem delu pokrajne doneo veće kiše ali je otišao na Rumuniju i Mađarsku. U ostatku Srbije je i dalje bilo sparno što je potrajalo do podneva kada su počele da se nad zapadom Srbije formiraju grmljavinske oluje i oko 14 časova je nezapamćeno nevreme pogodilo Užice i okolinu", objasnio je on.

Đurić kaže da se na udaru nevremena našlo područje centralne i zapadne Srbije a da su se formirale i superćelijske oluje, za koje je specifično da obuhvataju velike teritorije.

"One se kreću prema severu tj. prema Beogradu, Podunavlju, Pomoravlju... tu treba očekivati potencijalno opasne vremenske pojave u vidu snažnih oluja, gromovova, grada... u opasnosti neće biti samo poljoprivredne kuluture već i ljudski životi jer može doći do obaranja drveća, padanja grana, električnih vodova...", upozorio je Đurić.

On kaže da ne treba očekivati izlivanje reka i poplave u tom smislu, ali da je moguće da će se dešavati situacije kao u Užicu gde je došlo do zapušavanja odvodnih i kanalizacionih sistema a samim tim i poplava po ulicama.

Đurić smatra da u Beogradu treba očekivati jače padavine i vetar, ali ne i nevreme kao u Užicu.

Međutim, glavni talas oluje bi mogao da pogodi okolinu Smedereva, Topole, Aranđelovca, Velike Plane...

"Što se Beograda tiče, tu bi eventualno mogli da budu pogođeni delovi prema Grockoj, Resniku i Avali", zaključio je on.

Bonus video

SNAŽNO NEVREME IZ UŽICA STIŽE U BEOGRAD! Hitno upozorenje meteorologa! CRVENI METEOALARM NA SNAZI!

(Espreso.co.rs/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.