OPTUŽILA IH ZA DIL: Tamara Skrozza podnela ostavku, NUNS negira optužbe!
Foto: Beta

novo stanje

OPTUŽILA IH ZA DIL: Tamara Skrozza podnela ostavku, NUNS negira optužbe!

"Izvršni odbor NUNS-a zahvaljuje Tamari Skrozi na doprinosu upravi udruženja i prihvata Tamarinu ponudu da na nju može računati za svaku vrstu pomoći", navodi se u saopštenju

Objavljeno: 12:25h

Novinarka Tamara Skroza je obavestila članove Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) da podnosi "neopozivu ostavku na članstvo u Izvršnom odboru", saopštio je danas NUNS i odbacio njene optužbe o učešću u radu Koordinacionog tela za saradnju sa medijima Vlade Srbije. Novi član Izvršnog odbora, u skladu sa Statutom NUNS-a, je Nenad Kovačević, novinar dnevnog lista Danas iz Užica. "Izvršni odbor NUNS-a zahvaljuje Tamari Skrozi na doprinosu upravi udruženja i prihvata Tamarinu ponudu da na nju može računati za svaku vrstu pomoći", navodi se u saopštenju.

Skroza je ranije izrazila svoje neslaganje sa pristankom NUNS-a da "sedne za sto" sa savetnicom predsednika Republike Suzanom Vasiljević ali i zbog toga što je udruženje prihvatilo pozajmicu Dragana Djilasa i zato što su na sednici IO NUNS-a navodno dovodjeni u pitanje kredibilitet i lojalnost Vladimira Kostića, novinara koji je pisao o Đilasovoj pozajmici. NUNS je ukazao i da je "netačno da je učestvovao u radu Koordinacionog tela za saradnju medija sa Vladom Srbije", zato što "to telo ni u kakvom sličnom formatu ne postoji... (zbog čega) NUNS nije mogao da 'pristane' da Suzana Vasiljević, savetnica predsednika Republike bude članica Koordinacionog tela". Saopšteno je da je predsednik NUNS-a Slaviša Lekić zajedno sa predstavnicima ostalih medijskih udruženja učestvovao na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić na kom je prisustvovala i Suzana Vasiljević, ali da NUNS "nije u poziciji da odlučuje ko će učestvovati na skupovima koje organizuje Vlada Srbije".

NUNS je demantovao i tvrdnje da su na sednici Izvršnog odbora NUNS-a "dovedeni u pitanje integritet i lojalnost kolege Vladimira Kostića" zbog teksta objavljenog na portalu Cenzolovka o pozajmici koju je Medija centar dobio od kompanije Dragana Đilasa.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.