TEMPUS PROJEKAT: Održan regionalni OKRUGLI STO u Zemunskoj gimnaziji! (FOTO)
Foto: Promo

okrugli sto

TEMPUS PROJEKAT: Održan regionalni OKRUGLI STO u Zemunskoj gimnaziji! (FOTO)

Okrugli sto je organizovan sa ciljem upoznavanja javnosti sa projektom i rezultatima koje su profesori, nakon realizacije projekta, implementirali u procesu nastave i upravljanja školom

Objavljeno:

Zemunska gimnazija pozvala je novinare da prisustvuju Okruglom stolu na temu: Podizanje kapaciteta nastavnog osoblja kroz učenja iz iskustva i prakse zemalja Evropske unije, koji je organizovala 08.06.2018. godine u 13 časova u čitaonici Zemunske gimnazije.

Zemunska gimnazija je prva beogradska gimnazija koja je uspešno u saradnji sa Fondacijom Tempus u okviru Erazmus+ realizovala projekat međunarodne razmene iskustva sa zemljama iz Evropske unije - Danskom, Slovenijom i Letonijom.

Nastavno osoblje
Nastavno osoblje foto: Promo

Okrugli sto je organizovan sa ciljem upoznavanja javnosti sa projektom i rezultatima koje su profesori, nakon realizacije projekta, implementirali u procesu nastave i upravljanja školom.

Profesori koji su učestvovali u projektu žele da Okugli sto posluži za razvoj strategije škole u pravcu sticanja i primene novih znanja i iskustava iz zemalja Evropske unije, za davanje smernica zainteresovanim profesorima i institucijama, kao i za nastavak uspešne saradnje sa Fondacijom Tempus i Erazmus +.

Učesnici Okruglog stola bili su profesori koji su učešćem u projektu Tempus fondacije stekli međunarodno iskustvo učenja posmatranjem ( job shadowing):

Profesori Zemunske gimnazije
Profesori Zemunske gimnazije foto: Promo

Dejan Tmušić i Teodora Toleva, profesori engleskog jezika, a Teodora Toleva i kao pomoćnik direktora škole govorili su o Gimnaziji Langkaer u Danskoj; dr Vukosava Živković i mr Valentina Vukmirović Stefanović, profesori srpskog jezika i književnosti, govorili su o iskustvu iz Gimnazije u Kranju u Sloveniji; Zorica Perović, profesor filozofije i sociologije, Mirko Milojević, profesor ruskog jezika i Sanja Štrbac, profesor srpskog jezika i književnosti, govorili su o stečenom iskustvu u Rigi ( Letonija) 72.viduškola i 2. specijalna škola sa internatom.

Bonus video

Espreso intervju - Eliza Hodža

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.