MALO SE ZANEO, PA DIZAO PLATE DO BESVESTI: Smenjen direktor niškog aerodroma!
Foto: Fonet

isplaćivao plate veće nego što je zakonom dozvoljeno

MALO SE ZANEO, PA DIZAO PLATE DO BESVESTI: Smenjen direktor niškog aerodroma!

Direktor Javnog preduzeća "Aerodrom Niš" Vladica Đurđanović smenjen je na sednici gradskog veća

Objavljeno: 13:23h

Đurđanović je smenjen uz obrazloženje da je aerodrom u periodu od 2015. do 2018. godine ispalaćivao plate koje su veće nego što je zakonom dozvoljeno.

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur je na sednici veća istakao da je aerodorom od 2015. do 2018. godine povećao osnovicu za zarade za dve trećine. - Najdrastičniji primer je jedan od šefova koji je 2015. primao 50.000 dnara, a nakon uvećenja osnovica zarade i promena naziva njegovog radnog mesta zarada mu je porasla na 100.000 dinara - kazao je Banđur. On je rekao da je u protekle tri godine grad Niš iz budžeta isplatio aerodromu 276 miliona dinara za investicije, zarade i tekuće troškove, a da je ustanovljeno da su 153 miliona otišla na zarade. ; - Oni su se neracionalno ponašali budžetskim sredstvima - istakao je Banđur. On je rekao da se direktor niškog aerodroma pozvao na zakon koji ograničava rast zarada u javnom sektoru, međutim, kako je objasnio, taj zakon se odnosi samo na vazduhoplovno osoblje zaposleno u Kontroli letenja Srbije i Crne Gore.

Šefica odseka budžetske inspekcije Spomenka Milojević kazala je da će javnom preduzeću "Aerodrom Niš" biti naloženo da vrati iznos zarada koje su prekomerno isplaćivane. "Ukoliko to ne urade milom, onda će to morati sudskim putem", rekla je ona. Na sednici veća je smenjen i direktor Javnog komunlanog preduzeća "Gorica" Igor Novaković iz istih razloga. Milojevićeva je najavila da će inspekcija narednih meseci kontrolisati sva preduzeća "jer smatra da nije pošteno da strada samo onaj koji je uhvaćen i prijavljen, već svi oni koji rade protivzakonito".

Bonus video

GRAĐANI TRAŽE DA SE NEKE STVARI UNAPREDE! Evo šta će biti prvi potez novog gradonačelnika Beograda, a šta je poručio svojim pacijentima

(Espreso.co.rs/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.