EPILOG NA POMOLU? Predmeti zaduženih u švajcarcima biće rešeni do 1. oktobra
Foto: Filip Plavčić

NAPOKON!

EPILOG NA POMOLU? Predmeti zaduženih u švajcarcima biće rešeni do 1. oktobra

Udruženje je danas održalo protest, jer država dugo nije donela rešenje za ljude koji su zaduženi u švajcarskim francima

Objavljeno:

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević rekao je danas predstavnicima Udruženja za zaštitu korisnika bankarskih usluga CHF Srbija da će taj sud ;sve predmete u vezi sa kreditima građana zaduženih u švajcarskim francima, koji su primljeni do danas, rešiti do 1. oktobra ove godine.Kako se navodi u saopštenju, Milojević je rekao da sud ne može unapred zauzimati pravne stavove, već će odlučivati samo u konkretnim predmetima i dodao da će sud nižestepenim sudovima uputiti dopis da se navedeni predmeti (o zaduživanju u švajcarskim francima) smatraju hitnim.

- Sa posebnom opreznošću, sudovi će poštujući principe savesnosti i poštenja razmatrati tužbe sa predlogom za odredjivanje privremene mere u pomenutim sporovima. ;S obzirom da se radi o takozvanim tipskim predmetima nižestepeni sudovi će iz tih odluka moći da donose zaključke o stavovima Vrhovnog kasacionog suda navodi se u saopštenju. Udruženje je danas održalo protest, jer država dugo nije donela rešenje za ljude koji su zaduženi u švajcarskim francima.

Bonus video:

MALINARI PREKIDAJU BLOKADU: Saobraćaj na magistrali biće uspostavljen kada se sklone šatori

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.