ZBOG NEOSNOVANOG BOGAĆENJA KORIŠĆENJEM VEŠERNICE! Račun muzeja u Vranju blokiran posle tužbe
Foto: Wikipedia/Djordje Stakić

au!

ZBOG NEOSNOVANOG BOGAĆENJA KORIŠĆENJEM VEŠERNICE! Račun muzeja u Vranju blokiran posle tužbe

Stamenković je za agenciju Beta izjavio da su stanari Solitera B u naselju "Blok-pošta-banka", tužili Muzej jer su vešernicu u toj zgradi koristili vranjski umetnici kao atelje

Objavljeno: 06.06.2018. 16:19h

Presudom Osnovnog suda u Vranju po tužbi stanara iz susedstva, Narodni muzej Vranja mora da plati 3,9 miliona dinara zbog neosnovanog bogaćenja, te mu je zato blokiran račun, izjavio je danas direktor Muzeja Saša Stamenković.

Stamenković je za agenciju Beta izjavio da su stanari Solitera B u naselju "Blok-pošta-banka", tužili Muzej jer su vešernicu u toj zgradi koristili vranjski umetnici kao atelje.

- Prostorije u zgradi koje su nekada bile društvene, pa su promenom vlasničke strukture u jednom trenutku pripale gradu, bile su 2010. godine odlukom Gradskog veća ustupljene Narodnom muzeju da njima upravlja, a muzej je odlučio da ih iznajmljuje lokalnim umetnicima pod uslovom da od njih za svoju kolekciju dobije jednu sliku godišnje - kazao je Stamenković i dodao da je "problem nastao kada su stanari postali vlasnici zgrada".

Stamenković je rekao da su stanari tužili Narodni muzej zbog neosnovanog bogaćenja za period od 2010. do 2015. godine, a Osnovni sud u Vranju, gde je predmet ove godine vraćen iz Apelacionog suda, doneo je presudu koja je pravosnažna, da Muzej isplati oko 3,9 miliona dinara stanarima za korišćenje zajedničkih prostorija koje su sada njihovo vlasništvo.

- Umetnici jesu davali po jednu sliku godišnje Narodnom muzeju, ali teško da smo se od toga neosnovano obogatili s obzirom da su to slike lokalnih umetnika. Po presudi ispada kao da su slike vredele basnoslovno bogatstvo, kao da smo dobijali slike Rembranta - rekao je Stamenković.

Prema njegovim rečima, vranjski muzej su prošle godine zbog neosnovanog bogaćenja tužili i stanari "Solitera C" u naselju "Blok-pošta-banka", a Muzej je morao da im plati četiri miliona dinara.

Bonus video: 

MALINARI PREKIDAJU BLOKADU: Saobraćaj na magistrali biće uspostavljen kada se sklone šatori

(Espreso.rs / Agencije)
 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media