SAD donirale 7.500.000 američkih dolara za pomoć žrtvama trgovine ljudima
Foto: Fonet

konkretna pomoć

SAD donirale 7.500.000 američkih dolara za pomoć žrtvama trgovine ljudima

Ova donacija pomoći će žrtvama trgovine ljudima u osam različitih gradova širom Srbije: Beogradu, Vranju, Subotici, Novom Sadu, Nišu, Sremskoj Mitrovici i Kraljevu

Objavljeno: 16:45h

Stejt department sa ponosom najavljuje donaciju od 750,000 američkih dolara Međunarodnom komitetu spasa i Udruženju građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja Atina za projekat koji će trajati 30 meseci i koji ima za cilj borbu protiv modernog ropstva i mreža trgovaca ljudima i pružanje pomoći ranjivim pojedincima.

Ova donacija pomoći će žrtvama trgovine ljudima u osam različitih gradova širom Srbije: Beogradu, Vranju, Subotici, Novom Sadu, Nišu, Sremskoj Mitrovici i Kraljevu.

Projekat će obezbediti urgentne i dugoročne usluge podrške žrtvama trgovine ljudima, pomoći će lokalne aktere koji pružaju specijalizovanu podršku deci žrtvama trgovine ljudima, kao i primenu Akcionog plana i Strategije prevencije i suzbijanja trgovine ljudima.

Sjedinjene Američke Države sa zadovoljstvom ističu saradnju sa ove dve organizacije, i ovu mogućnost da podrže njihovo partnerstvo sa institucijama u borbi protiv trgovine ljudima. Međunarodni komitet spasa i NVO Atina su organizacije sa dugom istorijom na polju borbe protiv trgovine ljudima, pružanja zaštite žrtvama kao i dovođenja pred lice pravde onih koji profitiraju od tragovine ljudima. Sloboda za žrtve, sprečavanje i broba protiv trgovine ljudima, i krivično gonjenje trgovaca su prioriteti politike SAD na polju borbe protiv trgovine ljudima. Stoga smo ponosni što možemo da podržimo Srbiju u primeni Akcionog plana i Strategije prevencije i suzbijanja trgovine ljudima.

Za dodatne informacije o partnerskim organizacijama i inicijativama za borbu protiv trgovine ljudima, molimo posetite sledeće veb stranice:

Bonus video: MALINARI PREKIDAJU BLOKADU: Saobraćaj na magistrali biće uspostavljen kada se sklone šatori

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.