DOK SE U RIJALITIJU PIJE, PUŠI I PSUJE, NAJVEĆI PROBLEM JE NAVIJAČKA PESMA! Zabrana najbolje srpske reklame izazvala bes javnosti!
Foto: Youtube printscreen / BIP Pivo

prozvani zbog licemerja

DOK SE U RIJALITIJU PIJE, PUŠI I PSUJE, NAJVEĆI PROBLEM JE NAVIJAČKA PESMA! Zabrana najbolje srpske reklame izazvala bes javnosti!

Ova reklama je, pred Svetsko prvenstvo u fudbalu, spojila scene navijača s pesmicom Duška Radovića

Objavljeno:

Reklama za poznato domaće pivo, koja je podigla dosta prašine u srpskoj javnosti , ipak je zabranjena.

Ova reklama je, pred Svetsko prvenstvo u fudbalu, spojila scene sa navijačima uz pesmicu Duška Radovića.

Upravo zbog korišćenja dečije pesmice, REM je doneo odluku da je reklama neprimerena.

- Savet Regulatornog tela za elektronske medije, na sednici održanoj 05. juna 2018. godine, doneo je odluku da se obaveste svi pružaoci medijskih usluga da u svom programu ne emituju oglasnu poruku za BIP pivo, jer sadrži elemente koji su u suprotnosti sa Zakonom o oglašavanju.

REM je naglasio da su u ovom slučaju ugrožena deca i maloletnici.

- Stav Saveta je da je korišćenjem prepoznatljive melodije i stihova pesme za decu u oglasnoj poruci za BIP pivo, oglašavanje alkoholnih pića posredno usmereno na decu i maloletnike. Isto tako, oglasna poruka za BIP pivo sadrži vizuelno prikazivanje koje može da navede ili asocira na opasno ili drugo protivdruštveno ponašanje. - navodi se u saopštenju.

Ova odluka REM-a izazvala je burne reakcije javnosti. Naš reditelj Srđan Dragojević lepo je primetio "licemerje" ovog, često osporavanog, državnog tela.

Kako je Dragojević napisao, puno toga skandaloznog i neprimerenog REM naprosto ignoriše. Čuveni rijaliti na ružičastoj televiziji traje već skoro godinu dana, a tamo većina učesnika i puši i pije - i to ne samo u večernjim terminima emitovanja.

I kad smo kod reklama - Dragojević ima pravo da one obiluju seksizmom i unapred predodređenim rodnim ulogama, ili nekim nerealnim očekivanjima izgleda i ponašanja i od muškaraca i od žena.

To su zaključili i ostali korisnici Tvitera:

Međutim, bilo je i onih koji su podržali odluku REM-a:

Odluka REM-a jeste zakonski opravdana, ali ipak podseća javnost na sve one zabrane koje je takođe trebalo da sprovedu, a nisu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.