ZA FUDBALERE JE SRBIJA IMALA 10 MILIONA, A ZA NJIH NI CVONJKA! Oni su pravi ponos Srbije, i od toga nemaju AMA BAŠ NIŠTA! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

šta kažete?

ZA FUDBALERE JE SRBIJA IMALA 10 MILIONA, A ZA NJIH NI CVONJKA! Oni su pravi ponos Srbije, i od toga nemaju AMA BAŠ NIŠTA! (FOTO)

Srednjoškolci iz 30 zemalja takmičili su se u 6 različitih kategorija sa preko 150 radova

Objavljeno:

Na 25. internacionalnoj konferenciji mladih naučnika – svetskom takmičenju istraživačkih radova koje je ove godine održano u Beogradu – polaznici „Regionalnog centra za talente Beograd 2“ osvojili su 10 medalja i jednu specijalnu nagradu.

Bilo je četiri zlatne, dve srebrne i četiri bronzane medalje u ovom mladom i perspektivnom timu i jedna specijalna nagrada.

Zlatne medalje osvojili su Todor Cvetanović, Marija Pinjić, Katarina Stanković i Ana Mijušković, srebrne medalje Sara Milošević i Aleksandar Vujčić, bronzane Ana Radović, Aleksandra Gazikalović, Uroš Filipović i Veljko Đondović, a specijalnu nagradu Dimitrije Rajčić.

Kako za portal BIZLife.rs kaže Todor Cvetanović, konkurencija je bila velika, a na takmičenju je bilo 192 naučna rada iz 30 zemalja sveta u 6 različitih oblasti, “tako da je naš uspeh i više nego izuzetan,“ kaže ovaj srednjoškolac.

„Za mene, a siguran sam i za tim, znači da i d alje ima ljudi koji cene mlade u nauci i zalažu se za njih.“

Kako kaže Todor, on lično sarađuje sa mentorkom, dr Marijanom Petković iz Insituta za nuklearne nauke ,,Vinča” od avgusta 2016. godine. “Malo nakon toga me je primila kao deo tima da radimo na zajedničkom projektu i bila je čast sarađivati sa takvim ljudima.“

Srednjoškolci iz 30 zemalja, među kojima su i Singapur, Malezija (koja je domaćin sledeće godine), Holandija, Nemačka, Grčka, Slovenija, Francuska, Rusija, takmičili su se u 6 različitih kategorija sa preko 150 radova, i to iz informatike, inženjeringa, matematike, fizike i zaštite životne sredine i prirodne nauke.

Bonus video:

MALINARI PREKIDAJU BLOKADU: Saobraćaj na magistrali biće uspostavljen kada se sklone šatori

(Espreso.co.rs / Izvor: BIZLife.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.