NEUSTRAŠIVOG KLINCA ZOVU DŽONSON: Evo šta se dogodilo sa dečakom koji je pao sa bandere u Vrbasu! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

epilog drame

NEUSTRAŠIVOG KLINCA ZOVU DŽONSON: Evo šta se dogodilo sa dečakom koji je pao sa bandere u Vrbasu! (VIDEO)

Zabava je otišla naopako, a Marko je umesto u vodi završio na betonu

Objavljeno:

Posle neverovatnih snimaka kako mladić iz Vrbasa skače sa bandere u kanal Dunav-Tisa-Dunav dok ga drugovi bodre, za Marka Despotovića drugovi tvrde da je neustrašiv, ali ne i povodljiv.

- Kada su nas pozvali njegovi drugovi, sa kojima je otišao na kupanje, da zovemo Hitnu pomoć jer se Marko povredio, pomislili smo na najgore. Ipak, naš sin je imao sreće. Zadobio je "samo" otvoreni prelom noge i slomio je ruku, ali kada pomislimo šta je sve moglo da mu se desi pošto je pao sa šest metara, odlično je prošao - ovako govori Rajko Despotović, otac šesnestogodišnjaka koji je zbog sulude igre na Velikom bačkom kanalu minulih dana postao "zveda" Jutjub kanala.

Prema rečima oca, momci su se tog vrelog četvrtka po običaju zabavljali kod prevodnice brodova na kanalu, "junačeći se" ko je veštiji i bolji atleta i plivač. Njegov sin je izvodio "tačku" na banderi u pokušaju da se odbaci od svetiljke u vodu. Zabava je otišla naopako, a Marko je umesto u vodi završio na betonu.

Događaj u bačkoj ravnici ne prestaje da se priča i prepričava. Drugovi koji su ga snimali tvrde da ga nisu nagovarali da skače sa električnog stuba, nego je on sam došao na ideju da to uradi. Za Marka, koji ima nadimak Džonson, tvrde da je neustrašiv i nestašan, ali ne i povodljiv. Sam je, vele, došao na ideju za skok, a oni su mu samo dovikivali da se jače odrazi. Marko je inače učenik drugog razreda Srednje tehničke škole u susednoj Kuli.

Predsednik Ekološkog pokreta Vrbasa Ratko Đurđevac kaže da su generacije mladih plivača u Vrbasu stasale na prevodnici VBK, ali u delu zvanom prelivnica, a ne na privezištu za barže, gde se desio skok. On kaže da su ga posle nesreće zvali mnogi roditelji vrbaskih tinejdžera tražeći da interveniše u Javnom vodoprivrednom preduzeću "Vode Vojvodine", koje je staratelj VBK.

- Kupanje na prevodnici je zabranjeno. Čim preskočiš ogradu i uđeš u taj prostor, već si napravio prekršaj. Zahtevaćemo od rukovodstva Hidrosistema DTD u "Vodama Vojvodine" da se na prevodnici pooštri kontrola da, ne daj bože, još nekome ne padne na pamet da napravi ludost skačući sa bandere u kanal - rekao je Đurđevac.

NA prevodnici VBK u Vrbasu postoji čuvarska služba, ali radnik DTD kaže da je nemoguće izaći na kraj s mladim kupačima.

- Oni ne haju za upozorenje da je ovde strogo zabranjeno ulaziti i kupati se, a kamoli skakati. Zvali smo i policiju da ih rastera, ali se oni pre dolaska patrole razbeže - širi nemoćno ruke čuvar na kanalu.

Bonus video:

UBISTVO UŽIVO! Pogledajte snimak SUROVE LIKVIDACIJE vlasnika podgoričke diskoteke

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.