CELA SRBIJA STAJE 8. JUNA! Širom Srbije najavljena BLOKADA saobraćaja, BORBA NEĆE STATI DO ISPUNJENJA ZAHTEVA! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen / Facebook / Prijepolje.net

REVOLT

CELA SRBIJA STAJE 8. JUNA! Širom Srbije najavljena BLOKADA saobraćaja, BORBA NEĆE STATI DO ISPUNJENJA ZAHTEVA! (FOTO) (VIDEO)

Spremaju se masovni protesti

Objavljeno:

Zbog astronomskih akciznih nameta koji su doprineli poskupljenje goriva, koje predstavlja novo opterećenje za kućni budžet, izazvalo je revolt širom Srbije.

Najava talasa poskupljenja koje će uslediti zbog rasta cena goriva dodatno je doprinela lošem raspoloženju među građanima koji, u sve većem broju, jedva uspevaju da spoje kraj sa krajem.

Vozači u Srbiji najavljuju, da su rešeni da svoje nezadovoljstvo iskažu polučasovnom blokadom ključnih saobraćajnica širom gradova Srbije, opštim protestom koji će širom Srbije biti sproveden 8. juna u 17 časova.

Kako nezvanično saznajemo protesti se putem društvenih mreža uveliko organizuju u više od 30 gradova Srbije, na listi gradova u kojima će protest navodno biti sproveden obustavom saobraćaja nalazi se i gardovi iz Braničevskog okruga (Požarevac, Veliko Gradište i Petrovac na Mlavi), koji će se pridružiti blokadi.

Protest građana koji je održan 1. juna u Pančevu na raskrsnici u Ulici Prvomajskoj, zbog poskupljenja goriva, gde su građan sa oko 20 vozila na pola sata blokirali put za Beograd i iz Beograda, kako bi se skrenula pažnja na visoku cenu naftnih derivata u Srbiji. Vrlo brzo animirana je cela Srbija preko fejsbuka.

Internet zajednica koja je nastala odmah nakon protesta u Pančevu povezivanjem vozača iz svih krajeva Srbije koji su voljni da daju svoju podršku protestu trenutno broji više od 40.000 članova, a u nekoliko mesta je već izveden probni protest.

Zahtevi koje ova zajednica postavlja su sledeći:

Najava talasa poskupljenja koje će uslediti zbog rasta cena goriva dodatno je doprinela lošem raspoloženju među građanima koji, u sve većem broju, jedva uspevaju da spoje kraj sa krajem
Najava talasa poskupljenja koje će uslediti zbog rasta cena goriva dodatno je doprinela lošem raspoloženju među građanima koji, u sve većem broju, jedva uspevaju da spoje kraj sa krajem foto: Printscreen / facebook

U zapadnom delu Srbije pridruživanje protestima najavili su i nezadovoljni poljoprivredni proizvođači, koji su blokirali magistralne puteve.

BONUS VIDEO:

Ekipa Espresa probala skakavce i larve

(Espreso.co.rs / tpknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.