VREMENSKA PROGNOZA ZA VIKEND: Spremite se za temperaturni ŠOK, ovo vam se neće svideti! (TABELA)
Foto: Stock

paklene vrućine

VREMENSKA PROGNOZA ZA VIKEND: Spremite se za temperaturni ŠOK, ovo vam se neće svideti! (TABELA)

Meteorolozi upozoravaju i na visok nivo UV zračenja

Objavljeno: 19:29h

Prema najavama meteorologa sutra nas čeka promenljivo, toplo i nestabilno vreme sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom pljuskova prećenim grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče.

Vetar slab i umeren, u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 19, najviša od 27 do 30 stepeni.

Duvaće slab, promenljiv vetar, u zoni pljuska ponegde umeren i jak. U Beogradu najniža temperatura oko 19, a najviša oko 30 stepeni.

Meteorolozi upozoravaju i na visok nivo UV zračenja.

U uslovima kada je UV indeks visok pored dugotrajnog štetnog uticaja zračenja na oči, kožu i imunitet, može doći do opekotina, upozoravaju stručnjaci.

Vremenska prognoza
Vremenska prognoza foto: Printscreen RHMZ

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU

Kod većine hronično obolelih tegobe mogu biti u pojačanju usled relativno nepovolјnog uticaja biometeorološke situacije. Poseban oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nervoze, malaksalosti i glavobolјe. Preporučuje se smanjenje aktivnosti, kao i adekvatna zaštita od UV zračenja, naročito u najtoplijem delu dana. U saobraćaju je neophodan pojačan oprez.

Vremenska prognoza
Vremenska prognoza foto: Printscreen RHMZ

U nedelju promenljivo, toplo i nestabilno sa sunčanim intervalima, posle podne i uveče sa lokalnom pojavom pljuskova i grmljavina. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 19 , najviša od 27 do 30 stepeni.

U narednih sedam dana se očekuje promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, u većini mesta sa dužim sunčanim intervalima, a posle podne i uveče sa lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavine. Temperatura će biti u manjem padu, ali i dalje iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine. I u Beogradu su mogući kratkotrajni pljuskovi u drugom delu dana, međutim ovde će grmljavina izostati.

Očekuje se i da će u junu u biti od 20 do 25 letnjih dana, dok će tropskih dana biti u intervalu od sedam do 13 dana. U celoj Srbiji će jun biti topao, sa srednjom temperaturom za oko 2 stepena iznad višegodišnjeg proseka. Srednja junska temperatura će se kretati od 20 do 23 stepena, dok će u planini iznositi od 12 do 17 stepeni.

Bonus video Kraj škole: Evo šta maturanti planiraju da upišu

(Espreso.co.rs/ BKTVnews)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.