UDALA SAM SE PRE 10 DANA, A VEĆ MI PRETI PAKAO: Kad mi ispostavi račun za sokove, kafe, putovanja i deterdžent SAMO JOŠ BUBREG DA PRODAM!
Foto: Profimedia, Marina Lopičić

kuku i lele

UDALA SAM SE PRE 10 DANA, A VEĆ MI PRETI PAKAO: Kad mi ispostavi račun za sokove, kafe, putovanja i deterdžent SAMO JOŠ BUBREG DA PRODAM!

Kukala mi majka ako mi supružnik sutra zatraži nadoknadu za putovanje

Objavljeno:
Suzana Trajković

Kao da sam selebriti a ne bedno piskaralo, često pijem ceđenu narandžu.

A skupa je, znam... bahata sam, znam... Sve znam. Ne razmišljam da li sam sa drugaricom, izabranikom, bratom. Samo poručujem, i ne razmišljam ko će da plati 300 dinara tu čašu prirodnog soka.

Nije isključeno da će mi ona, kao i pica koju je novopečeni mi mladoženja poručio i platio pre neko veče u sitne sate, lako izaći na nos.

Jer, ko zna, možda čovek u "popizditisu" jednom odluči da bude "in" kao naše zvezde i zvezdice, pa mi sve to fino naplati. Ko zna, možda gotivi onu nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi", a da ja to sve ove godine ne znam.

Verujte na reč, kako saznajem šta se dešava na našem zvezdanom nebu, sve se više nosim mišlju da mu prevrnem komode i fioke, da proverim da ne čuva fiskalne račune svega što je potrošio na mene, ili nas.

A bilo je toga, što bi rekli - na tone.

Nadrljala sam, kontam, kad je onomad menjao klimu, pa stari model stavio u moju devojačku sobu, šta ako je račun zaštekao negde pa mi sutra naplati tih 50 odsto?

Nadrljala sam za onaj tečni prašak koji je kupio juče, na akciji od 649 dinara, jer kod sebe nisam imala keša pa je on provukao karticu. Može da mi naplati polovinu, jer u istoj se mašini naše gaće peru.

Kontala sam, kad smo pre nekoliko dana čitali zavete, i obećali da ćemo sve deliti u bolesti i zdravlju, da se i tečni prašak podrazumeva pod to.

Nabrajala bih, ali ne smem. Jer, da se razumemo i sama bih došla za sve ove godine veze do basnoslovne sume.

I da, podrazumevam i večeru u našem omiljenom restoranu. Podrazumevam i račun za struju, kilo paradajza, sve što potroši ikada na nas. Zadnjih 200 dinara u kući, kako mojih tako njegovih...

Mada, da li je to tako?

Da li se to danas podrazumeva, ili je pojam svetinje vezan za instituciju braka samo mrtvo slovo na papiru?

Razmišljam, iskrena da budem, gde sam tutnula jutros onu uplatnicu iz pošte, od 310 dinara, koju je on platio, za sklapanje venčanog lista sa prevedenim papirima braka koji je sklopljen u inostranstvu. Da li je kod njega, na gomilici koju sprema kao oružje kad mu se popnem na glavu, ili u fascikli sa zajedničkim dokumentima?

Dok pišem ovo, i čudim se najnovijim trendovima traženja nadoknade za novac potrošen u bračnoj zajednici, gledam po novčaniku imam li račun za onaj kokos koji sam novopečenom mužu kupila jer mu se jelo.

Možda nije "koka koka ziro" od 190 dinara, ali da za svaki slučaj imam kontra udarac ako mi na razvodu natrlja svoje račune na vrat.

Zapravo, možda mi to ipak ni ne gine. Jer, kad pogledam, sa nekima imam mnogo sličnosti. Možda se nisam udala na Ibici, ali je takođe bila egzotična destinacija u pitanju.

Kukala mi majka ako mi supružnik sutra zatraži nadoknadu za to putovanje i čin za pamćenje. Sreća u nesreći je ta što ne solim hranu i čuvam bubrege, pa ću za tu priliku imati jedan očuvan komad da prodam i vratim novac.

Jer, kuda ide ovaj svet, nikad ne znaš na koju će te stranu ovaj ludi vetar sutra oterati....

Trendovi su trendovi, diktiraju ih superstarovi, a mi smo tu da ih poput ovaca pratimo.

Bonus video:

Maturanti u fontani: Slave kraj škole!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.