S NAMEROM DOĐOH U VELIKI GRAD! Šaban pevao vladiki na UVCE dok su ga pratili u Nemačku!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

UŽIVALI

S NAMEROM DOĐOH U VELIKI GRAD! Šaban pevao vladiki na UVCE dok su ga pratili u Nemačku!

Danima drži emotivne bese i služi liturgiju u gotovo svakom selu u okviru eparhije kako bi stigao da obiđe sve vernike i sa svima da se pozdravi pred put

Objavljeno: 31.05.2018. 12:49h
  • 27

Pevač Šaban Šaulić kaže da je vladika Grigorije bio oduševljen njegovim nastupom na svečanoj večeri u Trebinju, piše Alo.

Gligorije, vladika zahumsko-hercegovački, koji je na nadevano završenom prolećnom zasedanju Sabora Srpske pravoslavne crkve dobio na upravljanje Eparhiju frankfurtsku i sve Nemačke, uveliko je počeo da se oprašta od svojih Hercegovaca i eparhije u kojoj je služio punih 25 godina.

Danima drži emotivne bese i služi liturgiju u gotovo svakom selu u okviru eparhije kako bi stigao da obiđe sve vernike i sa svima da se pozdravi pred put.

Vladika Grigorije je bio oduševljen
Vladika Grigorije je bio oduševljen foto: Printscreen

Na svom putu našao se i u voljenom Trebinju, gde je pre desetak dana održan međunarodni kongres kardiologa. U ovaj grad je stiglo preko 300 eminentnih kardiologa iz svih krajeva sveta. Povodom otvaranja kongresa priređena je svečana večera, na kojoj se vladika pojavio "u civilu", odnosno u odelu, a ne u mantiji u kojoj smo ga do sada gledali.

Njega i ostale zvanice svojim pesmama zabavljao je nekrunisani kralj narodne muzike Šaban Šaulić.

Šaulić je Grigoriju pevao svoje najveće hitove na uvce, a posebno je bilo emotivno kada je specijalno za Grigorija otpevao svoj čuveni hit "S namerom dođoh u veliki grad", ali i pesmu "Žal".

Šaban Šaulić
Šaban Šaulić foto: Vladimir Šporčić

- U Trebinju sam upoznao vladiku Gligorija i moj utisak je da je to jedan veoma prijatan čovek. Nismo imali prilike da porazgovaramo malo duže jer sam bio počasni gost na Kongresu kardiologa i morao sam svima da se posvetim, ali sam stekao utisak da Grigorije i te kako uživa u muzici i pesmi -  kazao je Šaban.

Bonus video: 

Maturanti u fontani: Slave kraj škole!

(Espreso.rs/ Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media