SA KAPULJAČOM PREKO GLAVE PUTOVALA DO RIMA, A ONDA JOJ SE GUBI TRAG! Kristinin (18) otac podelio detalje ćerkinog nestanka
Foto: Facebook

nestala

SA KAPULJAČOM PREKO GLAVE PUTOVALA DO RIMA, A ONDA JOJ SE GUBI TRAG! Kristinin (18) otac podelio detalje ćerkinog nestanka

Očajni otac dodaje da policija nije mogla da utvrdi kojim autobuskim prevoznikom je Kristina prešla granicu

Objavljeno:

Potraga za Kristinom Videnović (18) i dalje traje.

Devojčica je poslednji put viđena 16. maja, dva sata posle ponoći, od kada joj se gubi svaki trag. U oproštajnoj poruci koju je ostavila roditeljima napisala je: "Odlazim i možda se nikada neću vratiti, podelite moje stvari i kozmetiku".

Devojčicin otac Saša rekao je da su istragom saznali i da je neko finansirao da Kristina 4. maja uradi pasoš bez znanja porodice.

Očajni otac dodaje da policija nije mogla da utvrdi kojim autobuskim prevoznikom je Kristina prešla granicu, kao ni odakle je krenula i do kojeg odredišta je stigla.

Prema najnovijim informacijama koje je objavio otac devojčice, Kristina je imala uplaćen turistički aranžman u Rimu sa tri noćenja. Tamo je, kako se navodi, prespavala prvu noć i nestala u nepoznatom pravcu.

Saša Videnović za portal Espreso kaže policija ne daje zvanične podatke o slučaju u kojem je reč o punoletnoj osobi, i po zakonima o slobodi kretanja naše zemlje i Evropske unije prilično su stavljeni u pasivan položaj.

Ona je za odlazak u Rim koristila usluge jedne turističke agencije (ime poznato redakciji). Otac devojčice za naš portal ispričao je sve detalje njenog odlaska.

- Novcem nepoznatog porekla platila je putovanje za Rim od 6 dana , tri noćenja u hotelu "Rouge et noir" (posedujemo kopije uplatnica) 209 eura kao i sve ostale troškove.

- Polazak je bio iz Beograda u 15 časova. U autobusu kojim je putovala bilo je 26 putnika ali Kristina nije komunicirala sa njima. Vodič je rekao da je ona celo vreme nosila kapuljaču iako je bilo toplo.

- O njenom poznavanju carina govori i činjenica da je pasoš ostavila u torbi teretnog dela autobusa, a ne kod sebe.U hotelu u Rimu prespavala je samo jednu noć (od tri uplaćene) što je potvrdio menadžerr hotela i sobarice. Nije silazila na doručak ni komunicilala sa bilo kim - rekao je otac i dodao da joj se potom izgubio svaki trag.

Policijskom proverom ustanovljeno je da se ona nije vratila u matičnu zemlju.

Saša takođe negira da postoji mogućnost da je pobegla i da su oni kao roditelji krivi.

- Mi nemamo problema ako je rešila da se udaje ili radi. Ali dete 18 godina da napusti noću porodični dom i nestane bez javljanja ako ne majci i ocu, onda prijateljima, rođacima i pritom tuđim novcem finansira pasoš, putovanje i sve troškove i ne javi se već 13 dana, to znači da nešto nije u redu - zaključuje otac.

Kristina se i dalje vodi kao nestalo lice, a za njome se traga na teritoriji Italije uz angažovanje jagodinske policije.

Mole se sve osobe koje znaju nešto o Kristini da o tome obaveste policiju ili roditelje na sledeće brojeve: 035/272-636, 061/ 652-7728 i 061/ 283-2114.

Bonus video:

ESPRESO ANKETA: Koga čekate?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.