NAJVIŠE MU NEDOSTAJU DRUGARI! Dimitrije (7) veruje da će jednom ponovo trčati, igrati fudbal i voziti trotinet! SRBIJO, POMOZI!
Foto: Printscreen

budi human

NAJVIŠE MU NEDOSTAJU DRUGARI! Dimitrije (7) veruje da će jednom ponovo trčati, igrati fudbal i voziti trotinet! SRBIJO, POMOZI!

Njegov oporavak ide veoma sporo

Objavljeno: 10:18h

Dimitrije je rođen 02.05.2011.godine. Do pre dve godine je bio potpuno zdrav dečak, veseo i živahan. Voleo je da igra fudbal.

Njegov život se iznenada promenio 31.07.2016. kada je oboleo od Transverzalnog mijelitisa - upale kičmene moždine. Sve je krenulo kao obična respiratorna infekcija, ali za samo dva dana, Dimitrije je završio na intenzivnoj nezi i borio se za život. Transverzalni mijelitis je veoma retka bolest koja mu je zahvatila celu kičmu,i dovela do oduzetosti donjih ekstremiteta. Od tada je u kolicima.

Njegov oporavak ide veoma sporo.

Uz ogroman trud, svakodnevno i naporno vežbanje i uz pomoć elektrostimulacije, desna noga se delimično oporavila.

Nažalost, leva je još uvek slaba.

Zbog slabijeg imuniteta on ne ide na rođendane, u bioskop, pozorište. Mnogo mu nedostaju njegovi drugari iz vrtića i parka sa kojima je trčao, igrao fudbal i žmurke. Ali i pored svega, Dimitrije je veseo dečak. On je borac koji veruje, kao i svi oko njega, da će jednoga dana ponovo trčati, igrati fudbal, voziti trotinet…

Dimitrije je napunio 7 godina.

Trenutak koji svaki roditelj željno i sa radošću iščekuje, njegovoj porodici je teško pao jer Dimitrije nije u mogućnosti da redovno pohađa nastavu, zbog fizikalne terapije, medikamenata koje pije, kao i zbog njegovog slabijeg imuniteta. Zbog toga će morati da se školuje od kuće.

Međutim, on je pametno dete koje razume zašto ne može da ide u školu sa svojim drugarima, ali ne odustaje od činjenice da će im se uskoro pridružiti.

Da bi se njegov oporavak ubrzao, potrebne su terapije i savremeni uređaji za jačanje i stimulaciju mišića kojih ovde u Srbiji nema. U tom cilju su kontaktirane klinike i bolnice u inostranstvu koje mogu da mu pomognu. Međutim, troškovi prevazilaze mogućnosti njegovih roditelja. Zato molimo sve ljude dobrog i velikog srca, da pokažu humanost na delu i da svojim donacijama pomognu da ovaj dečak ponovo stane na noge.

Učinimo svi zajedno da se nastavi srećno detinjstvo malog Dimitrija, tamo gde je jednog dana zaustavljeno u naletu ove retke bolesti. Budite humani!

Pomozite da Dimitrije i njegova mladost pobede u ovoj borbi za izlečenje!

Pomozimo Dimitriju! Upišimo 488 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Da Dimitrije ponovo stane na noge! Budimo humani!

Bonus video:

IZREŠETAN VLASNIK AUTOPERIONICE NA KARABURMI: Ubice ispalile smrtonosne rafale sa motora, a onda umakli ka Pančevačkom mostu!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.