PRINUDNI UPRAVNICI STARTUJU U JULU! Ovo je najmanja cena koju ćete plaćati po stanu
Foto: Beta / Dragan Gojić

udar na džep

PRINUDNI UPRAVNICI STARTUJU U JULU! Ovo je najmanja cena koju ćete plaćati po stanu

Kazne za stambene zajednice mogu da budu od 5.000 do dva miliona dinara

Objavljeno:

Minimalna naknada za prinudne profesionalne upravnike biće 300 dinara po stanu i nju će do kraja juna aminovati novi saziv Skupštine grada, piše „Politika”. Tada bi trebalo da bude poznato i koliko će novca svaka stambena zajednica da izdvaja za tekuće i investiciono održavanje.

Određivanje ove tarife za prinudne upravnike koji su položili stručni ispit i upisani su u registar profesionalnih upravnika odrešiće ruke komunalnoj inspekciji da kažnjava stambene zgrade koje ni pola godine posle zakonom propisanog roka za registraciju višespratnica nisu izabrali šefa: upravnika iz svojih redova ili profesionalca.

Komunalni inspektori od januara po službenoj dužnosti obilaze teren i do sada su u gotovo svim beogradskim opštinama zalepili obaveštenja, popisali neregistrovane stambene zajednice i one koje ni samoinicijativno niti posle opomene nisu izabrale menadžment objekta – stavili su na spisak za prinudnu upravu.

Kazne za stambene zajednice mogu da budu od 5.000 do dva miliona dinara. Ali, još nije poznato da li će posle juna, kada grad propiše vrednost tarife za profesionalnog upravnika i stvori mogućnost za kazne onima koji ih nisu izabrali, vlasnici stanova i garaža zaista morati da plate za svoj propust ili će ih samo naterati da skupljaju novac za platu prinudnog upravnika.

On će stambenoj zajednici biti dodeljen sa liste profesionalaca i posao će obavljati sve dok se stanari ne organizuju i taj zadatak ne povere nekom drugom. Njegove usluge moraće da plaćaju uplatnicom „Infostana”.

Bonus video: Iz Vranja ispraćeno 177 pripadnika dve jedinice Četvrte brigade Kopnene vojske u mirovnu misiju u Liban

(Espreso.co.rs / Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.