POLICIJO, DA LI JE MORALO OVAKO? Paradirajte svaki dan RADEĆI SVOJ POSAO! I verovaćemo da ste jaki!
Foto: MUP

lični stav

POLICIJO, DA LI JE MORALO OVAKO? Paradirajte svaki dan RADEĆI SVOJ POSAO! I verovaćemo da ste jaki!

Da se prvo razumemo, ja sam jedan od onih koji je sa pripadnicima MUP, kada je, srećom retko, imao kontakta - imao zaista pozitivna iskustva

Objavljeno:
Aleksandar Krunić

Groznica subotnje večeri, barem kada je vikend iza nas, mnogima je presela zbog odsecanja centra grada od 18h, kako bi se sve spremilo za pokazivanje snaga MUP.

I ja sam jedan od onih koji nije računao da do centra neće stići lako, a ceo grad je bio zbunjen što nema linija kojim idu stalno, što su barikade i policija svuda, a moje društvo za tu noć ostalo ja na Autokomandi, jer je vozač shvatio da centru ne sme da priđe.

Da se prvo razumemo, ja sam jedan od onih koji je sa pripadnicima MUP, kada je, srećom retko, imao kontakta - imao zaista pozitivna iskustva.

Na jedan poziv su došli odmah, bili korektni; drugu situaciju koju sam morao da rešim preko policije rešio sam sasvim uspešno, sa komandirom smene, i izašao iz MUP-a na Čukarici sa pitanjem: ma ko to pljuje ove ljude?

Ipak, proslava dana MUP-a me je prilično iznervirala. Iznerviram se uvek kada Beograd postane talac. Talac poseta stranih zvaničnika, talac protesta taksista, talac raznih državnih manifestacija.

No, ajde, neko zlo je nužno. Ovo nije bilo. Zašto? Evo recimo ja sam se uverio da MUP dobro funkcioniše (več čujem "uaaaaaaaa!" većine čitalaca), ali to je moje iskustvo. Eto, zamislite tek mene u nekoj skandinavskoj zemlji kad se usudim da pohvalim i Srbiju.

Ali poenta je da ne moraju da nam dokazuju svoju spremnost i snagu na manifestacijama koje koštaju i novca i živaca. Pokažite braćo policajci da ste spremni i snažni da pomognete kada ljudi okrenu vaš broj, zaustave vas na ulici, kada bahati vozači krenu da kose našu decu.

Pokažite nam kako se pada zbog mita, pada zbog droge, pada zbog vožnje "pod šljivovicom", ali nemojte, molim vas, manifestovati snagu gde joj mesto i vreme nisu.

Možda je one nedelje moglo da se radi nešto korisnije, zar ne? Možda je te subotnje večeri, koja je luda sama po sebi, bilo pametnijeg posla od postavljanja metalnih barikada i čuvanja centra grada

E sad će možda neko reći da imaju prava da proslave svoj dan. Uvek se tada setim jednog poređenja, srpskog mentaliteta i onog "sa Zapada".

Recimo, kada u Danskoj pobedi vladajuća koalicija, predstavnici vlade izađu pred kamere da se zahvale na poverenju, i to traje 5-10 minuta. A onda, nazad na svoja RADNA MESTA.

Tako policijo moja, svi mi radimo svoj posao, za koji smo plaćeni, i "naš da" slavimo tiho. I niko neće poverovati da ste jaki, snažni i spremni ako ste nas "zadivili" namontiranom smotrom.

Poverovaće, kao i ja, da nije sve izgubljeno, ako sutra, preksutra, odreagujete po zakonu i zaštitite onog kome je potrebno.

Da paradirate imate priliku svakog dana!

I ostavite mi centar!

I Beograd!

Subota je moj dan.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.