NIKOLA KOJO U DVE REČI PODIGAO SRBIJU NA NOGE: Anamariji (3) je hitno potrebna pomoć! (FOTO)
Foto: Budihuman.rs, Dragana Udovičić

budi human

NIKOLA KOJO U DVE REČI PODIGAO SRBIJU NA NOGE: Anamariji (3) je hitno potrebna pomoć! (FOTO)

Sa dve godine joj na dečijoj neurologiji dijagnostikuju epilepsiju

Objavljeno:

Sada je Srbija na testu humanosti!

Da Anamarija (3) izgovori prvu reč i ozdravi, potrebno je tako malo. Dovoljno je da svako od nas pošalje SMS ili uplati novac, i to je jedan korak ka njenom ozdravljenju.

Anamarija je, inače dete iz uredne trudnoće, ocenjena najvišom ocenom po rođenju. U šestom mesecu roditelji primećuju da se ne razvija kao i svoji vršnjaci. Od osmog meseca dobija frasove koji se ponavljaju i bez temperature.

Anamarija Zelenović nije mogla da sedi samostalno, nije se podizala sama sa poda, nije održavala ravnotežu. Sa dve godine joj na dečijoj neurologiji dijagnostikuju epilepsiju.

Nakon uvedene adekvatne terapije i uz redovne fizikalne tretmane prilično je napredovala, kako mentalno tako i fizički. Danas dosta razume, sedi ali ne hoda samostalno, ne održava ravnotežu, još uvek nije izgovorila prvu reč... Takođe je prisutan spazam u nogama i pojavile su se kontrakture u zglobovima pa ne može da stoji na petama. Ide u vrtić, voli decu, reaguje na okolinu.

Kako bi se Anamarija razvijala kao i svi njeni vršnjaci potrebna joj je naša pomoć. Omogućimo Anamariji sredstva za terapije, rehabilitacije, logopedske tretmane i dalju dijagnostiku.

Anamarija Zelenović
Anamarija Zelenović foto: Budihuman.rs

Pomozimo Anamariji! Upišimo 457 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Apel za pomoć ovoj devojčici, među mnogim korisnicima društzvenih mreža, uputio je i čuveni glumac Nikola Kojo.

U dve reči zamolio je naciju da pomogne da ova devojčica ima normalno detinjstvo.

Budimo humani! Pomozimo da Anamarija normalno živi!

Bonus video: ZMIJA OD DVA METRA MU SE ZAVUKLA U AMORTIZER AUTOMOBILA: Carinik iz Leskovca stao da natoči gorivo, pa se šokirao

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.