Ledeno nevreme zahvatilo Srbiju: Temperature do -20, sneg iznad metra!

DOBRO SE OBUCITE

Ledeno nevreme zahvatilo Srbiju: Temperature do -20, sneg iznad metra!

Jaki jutarnji mrazevi očekuju se u utorak i sredu
Objavljeno:

U skoro svim delovima Srbije sneg će do kraja dana povremeno padati, sem na severozapadu Vojvodine gde se očekuje suvo vreme, kaže hidrometeorolog Branko Sparavalo. Ko preživi pričaće: Sledeće nedelje nas čeka još jedan temperaturni šok! Kako navodi u ponedeljak se snežne padavine očekuju u većini krajeva zemlje, osim na severu Vojvodine, gde će u poslepodnevnim satima doći do razvedravanja.

- Na jugu i istoku Srbije sneg prestaje uveče. Očekuje se da će nakon prestanka padavina najviše snega biti na Kopaoniku gde će biti preko 1m snega, dok će u pojedinim delovima centralne i južne Srbije snežni pokrivač biti do 70cm - navodi Sparavalo, dodajući da će visina snega u Beogradu biti od 5 do 10cm.
Jaki jutarnji mrazevi očekuju se u utorak i sredu, dok će u pojedinim delovima zemlje temperatura dostići -20 stepeni. - Veliki minus se pre svega očekuje u Sjenici gde će jutra biti najhladnija. U Beogradu i okolini temperatura će se kretati od -12 na obodu grada, do -8 u centru - navodi Spravalo. (Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.