NA ULICAMA BEOGRADA SLAVI SE DAN MUP-a! Defile konjanika i policijskih orkestara ulicama Beograda! CENTRALNA MANIFESTACIJA U PODNE ISPRED SKUPŠTINE (FOTO)
Foto: MUP

svečanost

NA ULICAMA BEOGRADA SLAVI SE DAN MUP-a! Defile konjanika i policijskih orkestara ulicama Beograda! CENTRALNA MANIFESTACIJA U PODNE ISPRED SKUPŠTINE (FOTO)

Defile i nastup orkestara izazvali su veliku pažnju prolaznika u glavnoj pešačkoj ulici, a najmlađima su konji bili posebna atrakcija

Objavljeno:

Svečanim defileom čete konjanika Policijske brigade i policijskih orkestara Srbije, Mađarske i Poljske kroz Knez Mihailovu ulicu, danas je počelo obeležavanje Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

foto: MUP

Defile i nastup orkestara izazvali su veliku pažnju prolaznika u glavnoj pešačkoj ulici, a najmlađima su konji bili posebna atrakcija.

Centralna manifestacija povodom Dana MUP-a i Dana policije, kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica vlade Ana Brnabić biće održana u podne ispred Doma Narodne skupštine Srbije.

foto: MUP

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da će ispred Skupštine u defileu učestvovati 1.200 policijskih službenika i oko 200 vozila različite namene koji će pokazati ono sa čime raspolažemo.

foto: Jelena Rafailović

Pomoćnik komandanta Žandarmerije Dragan Vasiljević rekao je da će ispred Skupštine Srbije biti predstavljene sve organizacione jedinice MUP-a, kroz pešadijske ešalone, ešalone vozila, kao i ešalone borbenih vozila i tehnike.

foto: MUP

Pre toga, pripadnici MUP-a će u Pionirskom parku na taktičko tehničkom zboru prikazati svoje veštine i opremu, a program će biti prilagođen najmlađima, koji će moći da uživaju u druženju sa policijskim službenicima i upoznaju se sa radom policije.

foto: Jelena Rafailović

Proslava Dana MUP-a i Dana policije završiće se večeras na Kalemegdanskoj promenadi koncertom policijskih orkestara ministarstava unutrašnjih poslova Srbije, Poljske i Mađarske, kao i poznatih domaćih pevača.

foto: Jelena Rafailović

Zbog proslave, od sinoć do danas u 15 sati zatvoren je veliki deo centra Beograda.

foto: MUP

Bonus video: Završne pripreme za Dan MUP-a

(Espreso.co.rs / Agencije / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.