Sečenjem slavskog kolača i polaganjem venaca započeto obeležavanje Dana i slave MUP-a
Foto: MUP

tradicija

Sečenjem slavskog kolača i polaganjem venaca započeto obeležavanje Dana i slave MUP-a

Direktor policije Vladimir Rebić položio je venac na spomen obeležje Čukur česma, u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija odigrala presudnu ulogu u sukobima na tom mestu

Objavljeno:

Svečanost obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Dana policije i slave Ministarstva – Svete Trojice tradicionalno je započeta sečenjem slavskog kolača, u kabinetu ministra policije, i polaganjem venaca na spomen ploču prvom ministru srpske policije vojvodi Jakovu Nenadoviću i na spomen obeležje na Čukur česmi u Beogradu.

Polaganje venca
Polaganje venca foto: MUP

Direktor policije Vladimir Rebić položio je venac na spomen obeležje Čukur česma, u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija odigrala presudnu ulogu u sukobima na tom mestu.

Polaganje venca
Polaganje venca foto: MUP

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković položio je venac na spomen ploču prvom ministru policije vojvodi Jakovu Nenadoviću.

Slavski kolač
Slavski kolač foto: MUP

Ceremoniji sečenja slavskog kolača prisustvovali su potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, direktor policije Rebić i drugi rukovodioci Ministarstva.

Svečani defile
Svečani defile foto: MUP

Bonus video: Završne pripreme za Dan MUP-a

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.