ILEGALNI RADOVI NA KOSOVU ZAUSTAVLJENI? OEBS izdao saopštenje o zoni manastira Visoki Dečani!
Foto: Wikipedia Commons

pozdravljaju odluku

ILEGALNI RADOVI NA KOSOVU ZAUSTAVLJENI? OEBS izdao saopštenje o zoni manastira Visoki Dečani!

Zahvaljujući nizu međunarodnih inicijativa tokom dana, kosovske vlasti su obustavile nelegalne aktivnosti

Objavljeno:

"Misija OEBS na Kosovu sa zabrinutošću prati nelegalne radove na putu, koji traju od juče u Specijalnoj zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani i pozdravljamo odluku od ovog popodneva da se ti radovi obustave", saopšteno je na zvaničnoj stranici OEBS na Fejsbuku.

OEBS je potvrdio da su radovi obustavljeni i da je teška mašinera uklonjena iz zaštićene zone, te podseća da se svi radovi unutar Specijalne zaštićene zone moraju ugovoriti kroz Savet za implementaciju i posmatranje.

"Pozivamo sve strane da potraže međusobno prihvatljivo rešenje u skladu sa kosovskim zakonima i međunarodnim obavezama", navodi se u saopštenju.

Zahvaljujući nizu međunarodnih inicijativa tokom dana, kosovske vlasti su obustavile nelegalne aktivnosti na radovima na putu u zaštićenoj zoni manastira Dečani.

"Nadamo se da će kosovske vlasti ubuduće poštovati svoje zakonodavstvo i međunarodne obaveze", objavila je na Tviteru Eparhija Raško-prizrenska SPC.

Eparhija raško-prizrenska SPC saopštila je ranije danas, povodom početka radova na magistralnom putu Dečani-Plav, kroz zaštićenu zonu manastira Visoki Dečani, da kosovska vlada na najgrublji način ugrožava jedan od najznačajnijih UNESKO spomenika na Balkanu i da se radovi sprovode protivno kosovskom zakonu i standardima UNESKO.

Bonus video:

Završne pripreme za Dan MUP-a

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.