SIN REKTORA UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU UPISAO DOKTORSKE STUDIJE PRE ZAVRŠETKA OSNOVNIH STUDIJA! A onda se desila još veća sramota!
Foto: Printscreen/Youtube/ RTV Kragujevac

skandal

SIN REKTORA UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU UPISAO DOKTORSKE STUDIJE PRE ZAVRŠETKA OSNOVNIH STUDIJA! A onda se desila još veća sramota!

Ovi ljudi su nedodirljivi!

Objavljeno:

Savet Univerziteta u Kragujevcu odbacio je upozorenje ministra prosvete i jednoglasno odlučio da se ne poništi doktorat Aleksandru Arsenijeviću i da se ne razrešava dužnosti rektor Univerziteta Nebojša Arsenijevića.

Pred članovima Saveta je upozorenje ministra prosvete Mladena Šarčevića u kojem se nalaže Savetu da poništi javnu ispravu Aleksandru Arsenijeviću i stečeno naučno zvanje, jer je doktorske studije, kako se navodi,upisao suprotno odredbama konkursa.

Ministarstvo prosvete donelo je takođe i rešenje, na osnovu preporuke Agencije za borbu protiv korupcije, kojim se Savetu Univerziteta nalaže da rektora Nebojšu Arsenijevića, razreši te dužnosti, zbog kako je navela Agencija, sukoba interesa.

Nebojša Arsenijević ostaje rektor Univerziteta
Nebojša Arsenijević ostaje rektor Univerziteta foto: Printscreen/youtube/ RTV Kragujevac

Predsednik Saveta Univerziteta profesor doktor Siniša Ranđić rekao je za RTS da su članovi Saveta jednoglasno odlučili da ne prihvate naloge Ministarstva jer se, kako kaže, nije pojavio nijedan novi momenat u odnosu na ono o čemu je ranije već odlučivano.

- Ovo je sada stiglo u formi naloga, a smatramo da jednoj instituciji, kao što je Savet bilo kog Univerziteta u Srbiji, ne priliči da podleže pritiscima i da svoju autonomiju podredi koji su ih izabrali i u čije ime donose odluke. Ministar Mladen Šarčević je na potezu, on zna šta su mu zakonske ingerencije, pa će verovatno tako i postupiti - smatra Ranđić.

Univerzitet u Kragujevcu
Univerzitet u Kragujevcu foto: Printscreen/Youtube/ RTV Kragujevac

Savet je još jednom odlučio da ne razreši profesora doktora, Nebojšu Arsenijevića sa funkcije rektora Univerziteta u Kragujevcu, jer kako se navodi "nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi" , a da je diploma Aleksandra Arsenijevića "stečena u skladu sa Zakonom, Statutom Univerziteta i aktima i odlukama nadležnih organa fakulteta Medicinskih nauka".

Da podsetimo, članovi najvišeg organa Univerziteta u dva navrata odbacivali su preporuke Ministarstva prosvete, a krajem februara rektora Nebojšu Arsenijevića ponovo izabrali na tu funkciju, na period od tri godine.

Bonus video: NIŠLIJE U ŠOKU! Mladić koji je mesecima nepomično sedeo na klupi u parku SADA ŠETA POTPUNO NAG PO GRADU (VIDEO 18+)

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.