UPRAVA MEDICINSKOG FAKULTETA I KCV REŠILI SUKOB: Studentima neće biti uskraćena praksa
Foto: Wikipedia

zamalo!

UPRAVA MEDICINSKOG FAKULTETA I KCV REŠILI SUKOB: Studentima neće biti uskraćena praksa

S Medicinskog fakulteta rečeno je da se oni ne smatraju odgvornim za novonastalu situaciju

Objavljeno: 12:32h

Sastanak predstavnika uprave Kliničkog centra Vojvodine (KCV) i uprave Medicinskog fakulteta u Novom Sadu održan je danas i studenti Medicinskog fakulteta će se vratiti na praktičnu nastavu na ovu kliniku, dok će sporazum dveju institucija biti potpisan sledeće akademske godine, objavljeno je na sajtu Fakulteta.

Satanak kome su pristvovali prof. dr Petra Slankamenca koji je v. d. direktor KCV i dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Snežana Brkić održan je danas na inicijativu pokrajinskog sekretara za zdravstvo doc. dr Zorana Gojkovića koji je od sukobljenih strana zahtevao da u skladu sa zakonom i važećim pravnim propisima što pre reše nesuglasice koje imaju.

- Dogovor je da će rukovodstvo Medicinskog fakulteta odmah pristupiti iznalaženju krajnjih rešenja u vezi načina finansiranja praktične nastave u Kliničkom centru Vojvodine i potpisivanja sporazuma o saradnji koji je u skladu sa pravnim propisima, opravdan i neophodan, a da će Klinički centar Vojvodine do tada izaći u susret studentima Medicinskog fakulteta i dopustiti nesmetano obavljanje nastave - saopšteno je iz kabineta pokrajinskog sekretara.

Kako dodaju iz kabineta, sporazum će stupiti na snagu 15. oktobra.

Profeosrka Brkić uverila je pokrajinskog sekretara za zdravstvo da završetak ovogodišnjeg letnjeg semestra neće biti ugrožen zbog kratkotrajnog prekida praktične nastave.

Podsetimo, obavljanje prakse u KCV obustavljeno je 21. maja, kada su studenti vraćeni, a KCV je saopštio da su poslednjih 18 meseci pokušavali da zaključe sporazum i zakonski definišu saradnju dve ustanove. Kako su saopštili iz KCV, bili su prinuđeni da obustave izvođenje praktične nastave.

S druge strane s Medicinskog fakulteta rečeno je da se oni ne smatraju odgvornim za novonastalu situaciju.

Takođe, na sajtu je navedeno da se nadaju da će se problem obustave nastave rešiti na obostrano zadovoljstvo.

BONUS VIDEO:

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, Espreso intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.