UBIĆU SE AKO MI ODVEDU SINA! Potresna ispovest Bojanove majke koga čeka robija zbog NEREGISTROVANE PRIKOLICE!
Foto: O2 PRINTSCREEN

priča koja izaziva bes i tugu

UBIĆU SE AKO MI ODVEDU SINA! Potresna ispovest Bojanove majke koga čeka robija zbog NEREGISTROVANE PRIKOLICE!

Darinka i Bojan žive sami na selu, a u njihovom komšiluku ima svega par kuća. Darinka ne želi da se odvaja od sina, i kaže da će pre oduzeti sebi život, nego otići u Dom za stara lica

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Meštanin kuršumlijskog planinskog sela Novo selo, Bojan Radovanović (27), osuđen je na zatvorsku kaznu od 40 dana zbog vožnje neregistrovane prikolice traktorom.

Njega je tri puta zaustavila policija zbog neregistrovane prikolice. Prvi put je platio kaznu, a za druge dve je stigla kazna zatvora od 40 dana pošto je vozio pod zabranom.

On je uputio molbu zatvoru u Prokuplju da zatvorska ekonomija, dok on izdržava kaznu, prihvati 26 krava, svinje i prasiće i 50 kokošaka. Kaže da su krave, svinje i kokoške nemoćne da same prežive na imanju i da je zato sam poslao molbu.

Bojan Radovanović
Bojan Radovanović foto: O2 PRINTSCREEN

Ja sam bio prinuđen da vozim, da bih nahranio svoju stoku. Nisam imao drugog izbora osim da pustim krave - kazao je Bojan. On je dodao kako mu najveći problem predstavlja bolesna majka.

Stoku ću prodati, a ne znam sta da radim sa nepokretnom majkom, jedino u dom da je smestim - rekao je Bojan.

Njegova majka, Darinka Radovanović je očajna zbog sina koga kako kaže, voli više od svog života.

Bojan Radovanović
Bojan Radovanovićfoto: O2 PRINTSCREEN

Ja sam danas došla iz bolnice, anemična sam, imam kilu i čir na želudcu. Primam inekcije i stalno sam na infuziji, osećam se jako loše i ne znam šta ću da radim ako ga pošalju u zatvor, kaže ona.

Dodala je kako bi razumela da njen sin ide u zatvor zbog droge, ali je srce boli što je razlog neregistrovana prikolica kojom nje sin hrani oboje.

Da su mu našli drogu, pa da razumem, nego ga osudiše na pravdi boga. Moje najmilije ide u zatvor, a mučenik je ceo život pošten i dobar. Otac mu je umro kada je bio 8. razred osnovne škole nakon čega je prekinuo da se školuje, a prešao je u poljoprivredne vode kako bi nas izdržavao, objašnjava očajna majka kroz suze.

Bojan Radovanović
Bojan Radovanovićfoto: O2 PRINTSCREEN

Darinka i Bojan žive sami na selu, a u njihovom komšiluku ima svega par kuća. Darinka ne želi da se odvaja od sina, i kaže da će pre oduzeti sebi život, nego otići u Dom za stara lica.

Dolazila je socijalna radnica jer hoće da me stave u Dom. Po cenu svog života neću otići tamo. Ubiću se, ako mi odvedu sina. Ja bez njega ne mogu. On radi, čuva stoku, hrani me, daje mi vodu. Ja ne mogu samostalno ništa da radim, kaže Darinka.

Majka i sin žive od 3.000 dinara mesečno koliko Bojan zaradi prodavajući domaće mleko. Jedu domaća jaja, prave sir, i kako kažu, drugo im ne treba.

Moj sin radi, on je skroman i posvećen tome da nas izdržava. Nije se ženio, niti je ikada imao vremena za to jer od kad svane pa dok ne padne mrak, radi. On se zatvora ne plaši, već je više zabrinut za mene i domaćinstvo, kaže majka.

Bojan Radovanović
Bojan Radovanovićfoto: O2 PRINTSCREEN

Darinka nam je takođe rekla da od kada se pročulo za slučaj njenog sina, grupa ljudi stalno "stražari" ispred njene kuće pa je zabrinuta za sopstvenu bezbednost.

Ovde su počeli da se skupljaju, neki su dolazili da me pitaju da im prodam imanje za male pare. Plašim se, i ne znam šta ću da radim ako mi odvedu sina, završava Darinka.

Podsećamo, Radovanović je ponudio da se, tokom izdržavanja kazne, on brine o životinjama, a da zatvoru poklanja mleko i jaja. Radovanović se na taj korak odlučio, jer je pre toga, na razne načine pokušavao da se nagodi sa prekršajnim sudom, da kaznu zameni za novčanu ili nanogicu.

Bojan Radovanović
Bojan Radovanovićfoto: O2 PRINTSCREEN

Posle toga, pre više od mesec dana, uputio je i molbu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u kojoj priznaje da je načinio prekršaj, vozeći neregistrovanom prikolicom seno za stoku.

Na kraju pisma Radovanović navodi da od upravnika zatvora u Prokuplju očekuje razumevanje, jer je prekršaj načinio u borbi da opstane na selu.

Pogledajte bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.