JEDNA PLATA, JEDNO LETOVANJE? Da li je ovo u Srbiji NEMOGUĆA MISIJA? (ANKETA)
Foto: Filip Plavčić, Dragan Kadić, Ilustracija

vreme je za odmor

JEDNA PLATA, JEDNO LETOVANJE? Da li je ovo u Srbiji NEMOGUĆA MISIJA? (ANKETA)

Najbolje je iskoristiti last minute ponude, jer upravo one nude najpovoljnije uslove

Objavljeno:

Došlo je vreme letovanja, pa iako se radujemo odlasku na more, nekima će ono ipak biti samo letnji san. Drugima ipak i glavobolja! Naravno, finansijska. Naime, prema poslednjim podacima iz februara 2018. godine prosečna plata u Srbiji iznosi 47.819 dinara.

Nameće se pitanje koliko ovakvih plata je dovoljno da bi smo sebi i porodici priuštili pristojno letovanje?

Krenimo od najpopularnije - Grčke

Mnogi se odlučuju za Grčku, kao najpovoljniju opciju?
Mnogi se odlučuju za Grčku, kao najpovoljniju opciju?foto: Youtube printscreen

Grčka je jedna od omiljenih letnjih destinacija. Turističke agencije utrkuju se za što primamljivije ponude za letovanje u ovoj zemlji. Na sajtovima turističkih agencija postoji mnoštvo ponuda sa različitim cenama. Međutim, jako je važno odabrati all inclusive ponude kako bi u cenu letovanja bilo uračunato sve što vam je neophodno. Cene letovanja na ovoj destinaciji kreću se od 10.000 dinara pa naviše, naravno po jednoj osobi. Ukoliko četvoročlana porodica planira letovanje za to će joj biti potrebna skoro cela prosečna plata. Ukoliko su deca do 3 godina ne plaćaju smeštaj, stoga je sasvim dovoljna i polovina prosečne plate.

Crna Gora

foto: Dragan Kadić, Ilustracija

Još jedna od atraktivnijih destinacija jeste crnogorsko primorje. Najniža cena letovanja iznosi neverovatnih 3.366 dinara, što se naravno plaća na dnevnom nivou. Ukoliko planirate da provedete svega nekoliko dana na ovoj destinaciji čitava prosečna plata biće vam i više nego dovoljna. Za više - bogami i neće!

Turska

foto: Stock

Još jedna atraktivna destinacija svakako je Turska. Međutim, za ovo letovanje morate spremiti i dublji džep. Najjeftinija all inclusive ponuda iznosi 428 evra, što i nije baš pristupačno za svačiji džep. Ukoliko četvoročočlana porodica planira letovanje na ovoj destinaciji, neophodno je minimum 5 prosečnih plata. odnosno neverovatnih 201.769, 32 dinara.

Prosečna plata u Srbiji i te kako može podmiriti troškove letovanja, ali je pre svega neophodna dobra organizacija i planiranje budžeta za ovu namenu. Stoga, ukoliko ste ove godine zakasnili, na vreme mislite o sledećoj.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.