DARKO I NJEGOVA ŽENA ŽIVE U PAKLU, BEZ STRUJE I HRANE: Sve je počelo kad ga je udario autobus. Greškom lekara krenula je AGONIJA (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

JEDAN ŽIVOT, STO MUKA

DARKO I NJEGOVA ŽENA ŽIVE U PAKLU, BEZ STRUJE I HRANE: Sve je počelo kad ga je udario autobus. Greškom lekara krenula je AGONIJA (FOTO)

Niko iz Centra za socijalni rad nije došao nijednom da ih obiđe i vide da li dišu, a Darko se više puta obraćao predsedniku opštine Batočina za pomoć, bez uspeha

Objavljeno: 22:05h
Jelena Jovanović

Darko Milovanović je čovek koji je preživeo udarac autobusa, da bi ga nakon toga proglasili krivim jer nije imao novac da plati veštačenje od 60.000 dinara. Zbog teških povreda koje je zadobio, otišao je na bolovanje zbog čega je dobio otkaz.

Da muka bude još gora, u udesu mu je napukao kuk, pa je morao na operaciju. Ipak, izbrisan je sa liste čekanja nakon što su ga greškom pozvali da operiše koleno. Isto ime i prezime, samo se nije poklapalo godište. Tako je tuđom nebrigom izbrisan sa liste čekanja.

Postavlja se pitanje, može li ovaj čovek da doživi još neki peh?

Darko Milovanović
Darko Milovanovićfoto: Privatna arhiva

Darko ima 33 godine i živi s vanbračnom ženom u kući. Rođen je zdrav iz braka mentalno obolelih roditelja koji se nisu venčali. Razišli su se dok je bio mali, otac je otišao u Vojvodinu, a majku nije mnogo viđao.

Završio je školu za vodoinstalatera i zaposlio se u Javno-komunalnom preduzeću u Batočini 2002. godine, i tamo je radio sve do kraja 2014. godine, sve dok ogranak toplane u kome je on bio nije preuzeo privatnik na 35 godina. Nastavio je i kod njega da radi zajedno sa ostalim kolegama od 2014-2017. godine. Poslednje zaposlenje mu je bilo u "7 julu" odakle je dobio otkaz jer je doživeo nesreću. Nakon udesa je bio 22 dana u komi, 70 dana u kragujevačkoj bolnici, izvađena mu je slezina, zadobio je prelom kuka i tri rebra, kao i povredu glave.

To je ujedno dan kada počinje njegov sunovrat.

Darko Milovanović
Darko Milovanovićfoto: Privatna arhiva

S obzirom da mu firma nije redovno uplaćivala doprinose, Darko nije imao overenu zdravstvenu knjižicu. Ipak, ta ista firma je tražila redovno doznake.

Govorli su mi "ti plati, a posle ćemo to da regulišemo". Dva puta sam platio iz svog džepa kako bi izvadio doznake, a treći put nisam imao odakle. Nakon tri obaveštenja, dali su mi otkaz, kaže Darko.

Kada su mu dodelili otkaz, firma mu je dugovala 238.000 dinara, za šta ih je i tužio. Ipak, firma je ubrzo promenila naziv i proglasila stečaj.

Ja već tri godine živim u mraku u nezavršenom spratu kuće bez kupatila, i to mi je testamentom ostavila baba. Sada moram da platim novi priključak pošto su radnici "Elektrodistribucije" isključili struju sa bandere, priča Darko.

On je nesposoban za rad i ne sme da diže teret veći od 2 kg zbog izvađene slezine i operacije kukova na koju čeka od 2010. godine. A sudeći po tome kako stvari sada stoje, neće je ni dočekati.

Ja sam invalid, ne smem da dižem ništa, i trpim konstantne bolove u kukovima. Gde god da sam konkurisao za posao, tražili su mi lekarsku potvrdu, i nigde me nisu zvali. Moja supruga ponekad čuva stare ljude i čisti kuće, ali to je povremeni posao. Očajni smo, priča Darko.

Kako kaže, ranije je primao 8.000 dinara od Centra za socijalni rad, ali više ne dobija ništa. Zahtev za ponovnu isplatu pomoći kao da skuplja prašinu, a Darko se više ne nada tom novcu.

Ja mislim da ćemo mi umreti. Nemamo hranu, i već dugo jedva preživljavamo. Jedemo samo kad nam komšija donese nešto, a telefon koji imam punim kod njega kući, objašnjava Darko i kaže da je samo dva puta primio paket pomoći. U jednom su bile paštete i par konzervi, a u drugoj pribor za higijenu.

On dodaje kako niko iz Centra za socijalni rad nije došao nijednom da ih obiđe i vide da li dišu, a Darko se i više puta obraćao predsedniku opštine Batočina za pomoć, ali bez rezultata.

Ukoliko na bilo koji način možete da pomognete Darku i njegovoj supruzi da prežive, pozovite: 065/6406967.

Pogledajte bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.