Potresna ispovest Đinđićevog telohranitelja koji je bio zatočen u Libiji 10 meseci!

Bio na ivici smrti

Potresna ispovest Đinđićevog telohranitelja koji je bio zatočen u Libiji 10 meseci!

Babić je posle deset meseci zatočeništva u Tripoliju u sredu po podne stigao kući kod porodice. Pre toga, po sletanju na beogradski aerodrom razgovarao je sa pripadnicima BIA
Objavljeno: 15.01.2016. 09:18h
- Nisu me tukli, ali sam za ovih deset meseci preživeo pravu psihičku torturu zbog koje sam bio na ivici smrti - rekao je po povratku u Srbiju Srđan Babić.

Posle devet meseci bivši Đinđićev telohranitelj konačno slobodan!

Babić je posle deset meseci zatočeništva u Tripoliju u sredu po podne stigao kući kod žene Vesne i sina. Pre toga, po sletanju na beogradski aerodrom razgovarao je sa pripadnicima BIA.

- Devet meseci sam bio u ćeliji bez prozora. Niko me nije tukao ni fizički mučio, ali su uslovi u zatvoru bili katastrofalni. Higijena na najnižem nivou, nije bilo ni dovoljno hrane. Jeli smo samo pirinač. Pa tamo zatvorski čuvari nisu primili platu šest meseci, a kamoli da nama daju. Srećom, dozvoljavali su ponekad da mi prijatelji spolja donesu nešto da pojedem, da se presvučem. Morao sam da poštujem njihove verske običaje, ramazan... Smršao sam skoro 20 kilograma, oboleo sam. Život mi je bio na ivici. Zato su me na kraju prebacili u zatvorsku bolnicu. Tamo sam bio poslednjih mesec dana, ali i tamo su uslovi ispod svakog nivoa - ispričao je Babić pripadnicima BIA.Nekadašnji pripadnik obezbeđenja premijera Zorana Đinđića, koji je nakon hapšenja u Libiji pušten iz zatvora, sreo se u povratku sa premijerom Malte Džozefom Muskatom.

Kaže i da je na kraju oslobođen svih optužbi za koje su ga teretile paravojne formacije koje su ga 30. marta prošle godine i uhapsile.

Nakon oslobođenja od optužbi, usledilo je i njegovo oslobađanje iz Libije. Sa njim je oslobođen i Aleksandar Has, direktor francuske kompanije “Argus”, za koju je Babić i radio na poslovima fizičkog obezbeđivanja diplomatskih i privrednih misija u Libiji.

Obojica su najpre prebačena na Maltu, a zatim za Austriju, odakle je u sredu Babić i doleteo za Beograd.

(Espreso.rs / Blic)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media