RODITELJI U SRBIJI PLAĆAJU 50 EVRA PEDIJATRIMA ZA LAŽNE POTVRDE O VAKCINACIJI! Dokle ide ovo naše ludilo?!
Foto: Profimedia

šta nam se ovo dešava?

RODITELJI U SRBIJI PLAĆAJU 50 EVRA PEDIJATRIMA ZA LAŽNE POTVRDE O VAKCINACIJI! Dokle ide ovo naše ludilo?!

Protivnici vakcinacije pronašli su način da izbegnu ovaj vid zaštite svoje dece

Objavljeno:

Velika prašina se podigla oko vakcinacije MMR vakcinama. Roditelji koji nisu vakcinisali svoju decu imaju problem kod upisa u obdanište.

Čak ni ova mera nije naterala sve roditelje da svoju decu podvrgnu vakcinaciji, kako bi pravovremeno sprečili da do zaraze dođe.

Vakcinacija
Vakcinacijafoto: Shutterstock

Naime, protivnici vakcinacije pronašli su način da izbegnu ovaj vid zaštite svoje dece. Za lažnu potvrdu o vakcinaciji plaćaju od 50 do 100 evra kod privatnih pedijatara, tvrde na društvenim mrežama.

- Privatni lekar pedijatar - 50 evra - i recite da ste protivnik vakcina i da vam treba uverenje da je privatno vakcinisano i to je to... tako sam ja sa svojim klincem i za vrtić i za školu... samo da je doktor legitiman državi da može privatno da to radi... U mom slučaju doktor je bio načelnik dečije bolnice i sad u penziji radi privatno i legitiman koga priznaju, ali košta... Jednostavno, dete mi se privatno leči i dobićete potvrdu, kažite - objasnio je jedan otac, koji je očigledno veliki protivnik vakcinacije.

Pokušali smo da proverimo da li je zaista moguće dobiti lažnu potvrdu o vakcinaciji, stoga smo kontaktirali dve privatne pedijatrijske ordinacije.

- Naravno da ne možete. To se kosi sa našim pravilima, aj'te molim Vas - kratko i jasno su nam odgovorili iz jedne privatne ordinacije.

foto: Pixabay.com

U drugoj su nas takođe odbili, ali uz vrlo interesantno objašnjenje.

- Da li je dete naš pacijent? - Ne. - Da li ste onda svesni šta pitate? Neko mora da garantuje za to dete. Šta ukoliko se iz detetove krvi utvrdi da nema dovoljan broj antitela koji bi ga zaštitio od morbila. Mi to ne radimo - rečeno nam je iz druge privatne klinike.

Ipak, ima i onih koji su na kraju poklekli pred zakonom i vakcinisali svoju decu, ali im kod kuće sprovode detoksikaciju organizma, ne bi li na taj način očistili dete od "štetnosti" vakcine.

Nedavno se na društvenim mrežama pojavio status jedne žene koji je izazvao burne reakcije na temu vakcinacije. Ona je odlagala vakcinaciju deteta više od pet godina, nakon čega je bila prinuđena da to uradi, ali se dosetila kako da taj "problem" reši.

foto: Pixabay.com

- Mi smo sa 5,5 godina prekjuče primili jer nismo mogli da se izborimo. Nema šanse da nastavimo vrtić dok ne dobije potvrdu da je vakcinisana. A oboje radimo. Sada radimo detoks organizma...

- Što više sveže ceđene limunade, dva puta dnevno čaj korijandra i uveče kupka u zeolitu - glasi njen status.

Oba ova statusa propraćena su mnoštvom komentara, što pozitivnih, što negativnih.

Veliki problem nastaje što lažni broj vakcinisane dece stvara netačnu sliku o broju zaštićenih mališana, što dovodi do novih problema i sumnji da vakcina pomaže.

Činjenica je da roditelji koji se služe ovakvim prevarama mnogo rizikuju, i to ne samo zdravlje njihovih mališana, već i zdravlje dece iz njihovog okruženja.

Bonus video: Radnik Zastava oružja očajan: Imam još godinu do penzije, preživeću, ali...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.