Vulin obećao: Naknade porodiljama biće povećane!

BIĆE BARA

Vulin obećao: Naknade porodiljama biće povećane!

- Osnovica na osnovu koje će se dobijati porodiljska nadoknada biće veća jer će obuhvatati sve što se zaradi - i regres i topli obrok - kazao je Vulin
Objavljeno: 18:00h

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas u Nišu da novi zakon neće umanjiti davanja porodiljama, već će ih uvećati jer će se porodiljske nadoknade računati na osnovu uvećanih zarada, a ne kao do sada na osnovu osnovne zarade. Malo je ljudi preživelo tragediju kao on: Potresna priča Zaharija Trnavčevića (FOTO) - Osnovica na osnovu koje će se dobijati porodiljska nadoknada biće veća jer će obuhvatati sve što se zaradi - i regres i topli obrok - kazao je Vulin nakon posete Doma za decu i omladinu "Duško Radović".

Zorana Jevtić
Vulin je istakao da su uvedene dve nove kategorije porodilja - žene koje rade na privremenim i povremenim poslovima, i žene vlasnice poljoprivrednih gazdinstava. On je podsetio da decenijama te žene nisu mogle da dobiju ni jedan jedini dinar porodiljske nadoknade, i dodao da naknadu neće dobijati nezaposlene porodilje. - Nikada nigde, od Titovog vremena naovamo nezaposlena porodilja nije dobijala nadoknadu iz budžeta, a sada se predstavlja da je to uveo novi zakon - rekao je Vulin.
Prema njegovim rečima, počev od 1. jula porodilje će nadoknadu dobijati direktno na svoj račun, a ne preko poslodavaca. (Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.