PROMENA NA MEDIJSKOM NEBU: Vlasnik Alo novina kupuje Studio B?
Foto: Youtube printscreen

novi vlasnik?

PROMENA NA MEDIJSKOM NEBU: Vlasnik Alo novina kupuje Studio B?

Na sajtu APR-a i dalje je kao vlasnik „Studija B“ registrovana firma „Maksim medija“ Ružice Krdžić

Objavljeno:

Tri godine nakon privatizacije, beogradska televizija „Studio B“ uskoro će dobiti novog vlasnika – Sašu Blagojevića, koji je prošle godine kupio dnevni list „Alo“, saznaje Pištaljka.

Promena vlasništva još nije registrovana na sajtu Agencije za privredne registre, ali je zato na sajtu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) objavljena odluka da „usled preuzimanja prava i obaveza iz Ugovora o prodaji kapitala Javnog radiodifusnog preduzeća „Studio B“ Beograd od strane prijemnika navedenog ugovora Privrednog društva „Global media technology“ d.o.o. Beograd, neće nastati stanje kojim se narušava medijski pluralizam“. Ova odluka doneta je na vanrednoj sednici Saveta REM-a 21. marta ove godine.

Jedini vlasnik firme „Global media technology“ je Saša Blagojević, inače direktor i suvlasnik marketinške agencije „Trilenijum“ koja je prošle godine preuzela dnevnik „Alo“ od švajcarsko-nemačkog izdavača „Ringijer Aksel Špringer“. Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Sašom Blagojevićem radi provere ove informacije, ali bez uspeha budući da nije bio u kancelariji.

REM je ovu odluku doneo na zahtev Ministarstva privrede za dostavljanje mišljenja o postojanju odnosno nepostojanju stanja kojim se narušava medijski pluralizam od strane „Global media technology“ d.o.o. kao kupca/prijemnika „Radiodifuznog preduzeća Studio B“ d.o.o.

Članovi Saveta koji su, kako se navodi, jednoglasno doneli odluku su zamenik predsednika Saveta Goran Petrović i članovi Olivera Zekić, Aleksandra Janković, Gorana Peković, Đorđe Vozarević i Radoje Kujović.

REM je 24. aprila 2018. godine raspisao konkurs za petu nacionalnu TV frekvenciju, a u medijima se spekuliše da će „Studio B“ biti jedan od zainteresovanih za nju.

Na sajtu APR-a i dalje je kao vlasnik „Studija B“ registrovana firma „Maksim medija“ Ružice Krdžić.

Bonus video:

MAMA HOĆEMO LI I MI JESTI IZ KONTEJNERA KAD NAS ČIKE IZBACE? Samohranoj majci sa sinom (6) PONOVO preti prinudno iseljenje!

(Espreso.co.rs / Pištaljka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.