UNIŠTILI SU SVE, POSTALI SMO SOCIJALNI SLUČAJEVI! Potresan snimak dolazi iz grada u kome uklanjaju kioske, a 300 porodica ostaje na ulici! (VIDEO)
Foto: Vranjske, Printscreen

udar na ljude

UNIŠTILI SU SVE, POSTALI SMO SOCIJALNI SLUČAJEVI! Potresan snimak dolazi iz grada u kome uklanjaju kioske, a 300 porodica ostaje na ulici! (VIDEO)

- 27 godina sam tu, redovno sam sve plaćao. Došli su i uništili - jada se jedan od vlasnika kioska, Zoran Stevanović

Objavljeno:

Afera "Kiosci" trese Vranje. Kako pišu portal Info Vranjske, vlast u ovom gradu odlučila je da poruši većinu kioska, pa je gradsko veće odbilo sve prigovore vlasnika montažnih objekata u Vranju.

Vlast želi da uklanjanjem postojećih kioska „otvori prostor za postavljanje novih, koji bi bili su u vlasništvu članova SNS-a i njoj bliskih lica“ sumnjaju zainteresovane stranke.

Gradsko veće prilikom odlučivanja o statusu postojećih montažnih objekata nije uvažilo ugovore o zakupu javnog zemljišta koje je Grad Vranje, ali i ranija Opština Vranje, potpisala s vlasnicima kioska, već je svojim jednostranim aktom narušilo legalnost sklopljenih ugovora između lokalne samouprave i privatnih lica i time dovelo u egzistencijalne probleme najmanje 300 vranjskih porodica, prenose Vranjske.

- 27 godina sam tu, redovno sam sve plaćao! Došli su i uništili - jada se jedan od vlasnika kioska, Zoran Stevanović.

Kako mu niko u porodici ne radi, kaže da su sada svi socijalni slučajevi.

I nije jedini u problemu.

Vlasnica kioska "Stefan co" ima sa Gradom višegodišnji ugovor o zakupu javne površine, na raskrsnici ulica Kralja Stefana Prvovenčanog i Karađorđeve, i legalno koristi tu javnu površinu za koju uredno plaća zakup u skladu sa pomenutim ugovorom. Ali kako nije omiljena vlastima, i ona je "na udaru".

- Ovde sam 23 godine. Radili smo uspešno. I stranke su bile zadovoljne. Sada svi reaguju, ali naređeno je da se sklonimo. Imamo ogromne troškove oko kredita, oko neisplaćenih računa dobavljačima, radnici su ostali bez posla, na belom hlebu, to radi ova vlast - kaže jedan od radnika ovog kioska.

- U pitanju je nezabeležena ekonomska diskriminacija i direktan ekonomski udar na više od 300 porodica, a sve zarad favorizovanja svojih fanova i pripadnika, što predstavlja najveći blam ove vlasti od juna 2016. kada je na tronu lokalne samouprave smenila socijaliste - kaže za Info Vranjske izvor dobro upućen u problematiku.

Bonus video:

Espreso Ekskluzivno - tuča radikala i pristalica LDP-a u Hrtkovcima, udaranje Đorđa Žujovića

(Espreso.co.rs / Vranjske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.