KAD SI OTIRAČ ŠEFU NA POSLU ILI U STRANCI, TI MRZIŠ, MRZIŠ I MRZIŠ: Novi šokantan tvit Siniše Kovačevića
Siniša Kovačević, Foto: Dragana Udovičić

internet mržnja

KAD SI OTIRAČ ŠEFU NA POSLU ILI U STRANCI, TI MRZIŠ, MRZIŠ I MRZIŠ: Novi šokantan tvit Siniše Kovačevića

Zbog čega toliko volimo da osuđujemo druge?

Objavljeno:

Poznati sprski dramaturg Siniša Kovačević oduvek je umeo da precizno rečima oslika našu stvarnost i duh našeg naroda, pa i kada je reč o onome na šta ne bi trebalo da budemo ponosni.

Svojim poslednjim tvitom Siniša Kovačević je lepo uspeo da pojasni fenomen "internet mržnje".

Dovoljno je da otvorite sekciju sa komentarima bilo koje vesti na bilo kom portalu, i u većini slučajeva pronaćićete osude i mržnju.

Nebitno da li to zato što ste imali tri braka, ili se možda niste porodili ili rodili u Srbiji, ljudi će uvek pronaći razlog da vas mrze. Ali, kako je Siniša primetio, sav taj potisnuti bes i nemoć moraju se negde iskaliti - recimo na tastaturi.

- Kad svoj životić pretvoriš u bedu,kada ti vidici završavaju na vrhu komšijinog plota,kad si otirač šefu na poslu,šefu u stranci,šefu samposluge,kontroloru u autobusu,upravniku zgrade,uđeš na društvene mreže,odabereš nekog poznatog,bože daj i srećnog i mrziš,mrziš,mrziš...Pomaže! - napisao je na Tviteru.

Dakle, ono što je Siniša hteo je da razmislimo šta nas je zapravo tog dana iznerviralo i šta nam je problem u životu - da li je to "izdajnički" potez neke javne ličnosti, ili činjenica da možda ovog leta nećemo na more, ne možemo da kupimo baš ono što nam se jede tog dana, i svakog prvog strahujemo o onom narednom mesecu?

Ali, dobro je dok tu mržnju iskaljujemo bar samo na tastaturi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.