LONČAR JAVNO ODGOVORIO MAJCI PREMINULE NOVINARKE: Dali smo sve od sebe, NIJE BILO PROPUSTA u Srbiji!
Nije bilo propusta u lečenju u Srbiji, Foto: Beta, Fonet

preminula novinarka kovačev

LONČAR JAVNO ODGOVORIO MAJCI PREMINULE NOVINARKE: Dali smo sve od sebe, NIJE BILO PROPUSTA u Srbiji!

Tim povodom, Lončar je rekao da je preminula devojka imala na osnovu zvanične dijagnoze najmaligniji tumor, gde je procenat preživljavanja do jedan odsto ili godinu dana

Objavljeno: 04.05.2018. 14:36h
  • 105

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da u Srbiji nije bilo propusta u lečenju preminule mlade novinarke iz Novog Sada Marine Kovačev.

Svetlana Bošković, majka Marine Kovačev, uputila je otvoreno pismo ministru Lončaru, u kome je ukazala na niz propusta u zdravstvenom sistemu Srbije, koji su deset meseci lečenja njene ćerke učinili, kako je navela, "bolnim, nehumanim i teškim".

Tim povodom, Lončar je rekao da je preminula devojka imala na osnovu zvanične dijagnoze najmaligniji tumor, gde je procenat preživljavanja do jedan odsto ili godinu dana.

Naveo je i da propusta u lečenju u Srbiji nije bilo.

- Bila je u jedokrevetnoj sobi na institutu, primala je terapiju koja se daje u celom svetu, terapija koja postoji za tu bolest, koja je dostupna. Imala je privatan broj telefona doktora koji je lečio i kog je mogla da pozove kad god hoće. Ono što ja znam što se izdešavalo u Turskoj da je doktor dobio poruku zahvalnosti za to, poslali su mu i neko pismo zahvalnosti. Pitao sam kakve su bile zamerke, šta je bilo, toga nije bilo na mestima gde je ona lečena -izjavio je Lončar.

Bonus video: Lončar tvrdi da će bolnica raditi normalno, demonstranti mu zvižde i negoduju

(Espreso.rs/B92)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media