ŠTA SRPKINJE MISLE O SOLARIJUMU? Lekari traže zabranu, dobija se RAK KOŽE, a šta kažu dame? (VIDEO)
Foto: Profimedia, Printscreen

da li treba da brinu?

ŠTA SRPKINJE MISLE O SOLARIJUMU? Lekari traže zabranu, dobija se RAK KOŽE, a šta kažu dame? (VIDEO)

Kakva su vaša iskustva?

Objavljeno: 26.04.2018. 18:00h
  • 17

Povodom Evropskog dana borbe protiv raka kože - melanoma, "Euromelanoma dana", 21. maja, i u Srbiji će biti besplatnih pregleda kože.

Besplatni pregledi će biti u 58 državnih i privatnih dermatoloških ordinacija u 27 gradova Srbije, najavila je Lidija Kandolf- Sekulović, nacionalna koordinatorka kampanje "Euromelanoma".

Prijave za pregled će se podnositi od 1. do 14. maja popunjavanjem upitnika na www.euromelanoma.org/serbia, a od 14. do 16. maja i telefonom, besplatno, na broj 0800 222 888.

"Na evropskom novou je pokrenuta široka kampanja kako bi građani bolje štitili od sunca. Slogan kampanje je 'Evropa ima problem sa rakom kože' ", kazala je Kandolf - Sekulović.Ona je istakla da se u Srbiji pod sloganom "Srbija ima problem sa rakom kože" i ove godine nastavlja rad na zabrani upotrebe solarijuma za osoba mlađe od 18 godina.

Cilj Udruženja dermatovenerologa Srbije je, kako dodala, da se upotreba, prodaja i promet solarijuma u potpunosti zabrani, što je već na snazi u Australiji i Brazilu.

Po rečima Lidije Kandolf - Sekulović, neophodno je kontinuirano ukazivati građanima na štetnost svih aktivnosti koje dovode do tamnjenja kože, uključujući sunčanje i odlaske u solarijum, jer je dokazano da to povećava rizik od nastanka raka kože.

Mi smo tim povodom izašli na ulice i pitali Beograđanke da li idu u solarijum i koliko znaju o njegovoj štetnosti.

Evo šta su nam rekle:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media