30 STEPENI I GRMLJAVINA! Srbiju čeka neobičan dan, IZDATA UPOZORENJA ZA OPASNO VREME!
U celoj zemlji na snazi je žuti meteoalarm, upozoravaju u Republičkom hidrometeorološkom zavodu, Foto: Fonet

VREMENSKA PROGNOZA

30 STEPENI I GRMLJAVINA! Srbiju čeka neobičan dan, IZDATA UPOZORENJA ZA OPASNO VREME!

Buran dan!

Objavljeno: 17:21h

U celoj zemlji na snazi je žuti meteoalarm, upozoravaju u Republičkom hidrometeorološkom zavodu. Upozorenje se odnosi na visoke temperature za ovo doba godine, ali i zbog grmljavina koje se očekuju u nekim delovima zemlje. Poseban oprez potreban je i zbog visokog UV zračenja!

Grmljavina se očekuju u Zapadnoj, Istočnoj i Jugoistočnoj Srbiji, kao i u Pomoravlju i Šumadiji.

Međutim, tu nije kraj sa upozorenjima, jer je i UV zračenje visoko za ovo doba godine. U narednom periodu očekuju nas prave letnje temperature, tačnije do 30 stepeni Celzijusa!

Žuti meteoalarm

foto: Printscreen

Upozoravajući, žuti, meteoalarm biće na snazi naredna tri dana, kada vreme može biti opasno, odnosno vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez.

Sve do petka, 27. aprila, biće ovo upozorenje zbog temperature, a u petak i zbog grmljavine u čitavoj zemlji.

Visoko UV zračenje

foto: Printscreen

Kada je u pitanju UV zračenje, ono će, takođe, u naredna tri dana biti visoko, jer će zabeleženi UV indeks iznositi od 6 do 7. To ni malo nije dobro, zbog čega stručnjaci savetuju oprez pogotovu onima koji imaju svetliju put.

Iako će u petak doći do pada temperature i povećanja oblačnosti, to će možda u nekim gradovima u Srbiji smanjiti UV zračenje, ali on će i u petak biti visok.

Letnje temperature

Ilustracija
Ilustracijafoto: Fonet

U narednom periodu u Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo, dok će sutra temperatura dostići čak 30 podeok.

Posle podne i uveče, uz lokalni razvoj oblačnosti, ponegde su mogući kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom, uglavnom u zapadnim, centralnim i južnim krajevima, a tokom noći slaba kiša moguća je i na severu Srbije, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Pre podne duvaće slab, severni i severozapadni, a posle podne umeren, mestimično i jak vetar. Jutarnja temperatura biće od 10 do 15, a najviša dnevna od 26 do 30 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo. Jutarnja temperatura biće oko 15, najviša dnevna oko 28 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 3. maja, biće pretežno sunčano i toplo uz retku pojavu poslepodnevnih pljuskova i grmljavina.

Temperatura će biti znatno iznad prosečnih vrednosti, a samo u petak se očekuje kratkotrajni, manji pad. Za vikend u košavskom području umeren i jak, južni i jugoistočni vetar.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

URME SU NAJZDRAVIJE VOĆE NA SVETU: Pogledajte deset razloga i ZAŠTO!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.