TATJANA IZ SUBOTICE JE POBEDILA OPAKU BOLEST: Imala sam KARCINOM BUBREGA, a ova hrana mi je spasila život!
Tatjana je pobedila karcinom zdravom ishranom, Foto: Shutterstock/Ilustracija

čudo!

TATJANA IZ SUBOTICE JE POBEDILA OPAKU BOLEST: Imala sam KARCINOM BUBREGA, a ova hrana mi je spasila život!

Već posle prvih obroka za jačanje imuniteta, Tanja je živnula i osetila promene nabolje

Objavljeno:

Sa 18 godina, dvadesetak dana od punoletstva, Subotičanka Tatjana Popović suočila se sa strašnim saznanjem da boluje od karcinoma bubrega.

Operacija, zračenje i hemoterapije dovele su je na rub života, a jedina slamka spasa u tom trenutku bila je makrobiotička ishrana, zahvaljujući kojoj je Tanja danas sa svojim najmilijima i pritom je uspešna mlada žena, prvi sertifikovani "health coach" u našoj zemlji.

- Odrasla sam u klasičnoj srpskoj porodici, gde se svakog dana uzimali mlečni proizvodi i namirnice životinjskog porekla, i to za svaki obrok, riba jela se za praznike. O hrani sam mislila da nema veze sa zdravljem, da je ona usputna stvar... Tek kasnije, kada sam na svojoj koži osetila, shvatila sam da nije tako - počinje priču Tatjana.

Priseća se stravičnih dana od pre desetak godina:

- Bila sam treći razred Medicinske škole kada su se javili prvi simptomi bolesti, postavljena mi je pogrešna dijagnoza i tek posle nedelju dana ultrazvuk je pokazao da je u pitanju tumor. Na operaciji mi je odstranjen levi bubreg. Bila sam uplašena, van sebe... Nisam ni znala šta me sve čeka, tek kasnije sam shvatila da najgore dolazi, da je lečenje ove bolesti mnogo teže i komplikovanije.

Zbog tada ne baš sjajnih prilika u subotičkoj Opštoj bolnici, zračne terapije i hemoterapiju primala je u Segedinu.

KNJIGE

Tatjana je autor elektronskih knjiga "20 Totally Wellness smutija" i "30 saveta za jačanje imuniteta" koje su besplatne, a tu su i "5 dana detoks program", u Subotici, Novom Sadu i Beogradu i "21 dan - program zdrave ishrane", elektronski vodič sa 150 zdravih i ukusnih recepata i jutarnjih napitaka.

- Zračenje sam relativno dobro podnela. Kada je usledila hemoterapija, koja je trebalo da traje šest meseci, već posle pet dana bila sam bukvalno na ivici života i smrti. Povraćala sam i primala infuziju, nije postojao drugi način da mi se pomogne - nastavlja naša sagovornica.

- Došla sam u Suboticu i posetio me je sedmogodišnji dečak Luka, jedino dete koje je preživelo maligni tumor mozga. Ispričao mi je kako mu je hrana promenila život i njegova priča me je toliko dotakla da sam prvi put pomislila da mi hrana može pomoći. Mami sam rekla da ne želim da se vraćam u bolnicu, već da iz korena menjam način života. To je bila teška odluka za moju porodicu, ali su me podržali u tome.

Već posle prvih obroka za jačanje imuniteta, Tanja je živnula i osetila promene nabolje. Naredne dve godine bila je na medicinskoj makrobiotici.

- Kao tinejdžerka bila sam vezana za kuhinju i pravljenje obroka, a maštala sam da ću nastaviti da živim, da će se sve dobro završiti i da ću sa svojom generacijom upisati fakultet. Tako je i bilo. Uz pomoć profesora, koji su mi izašli u susret da ne moram da dolazim na sve časove, maturirala sam i upisala Industrijski dizajn u Beogradu - dalje će Tanja.

- U decembru 2010. odlučila sam da otputujem u SAD, da tamo nađem svoj put. Najpre sam živela sa jednom američkom porodicom i išla na koledž, a onda sam spakovala kofere i odlučila da odem u Njujork da ostvarim svoj san. Tamo sam saznala za "health coaching" i poželela da temeljnije istražujem hranu i tako drugima pomognem da se izleče i unaprede zdravlje.

Vrlo brzo, Tatjana je stvorila svoj brend koji gradi već skoro pet godina. Autorka je i četiri elektronske knjige koje govore o zdravoj ishrani.

- Postoje primarna i sekundarna hrana. Ono što jedemo je sekundarna, a primarna hrana su sve one stvari koje nas okružuju - naš posao, partner, porodica, prijatelji, fizička aktivnost... Sve što nam ne prija gomila se negde u našem telu i njihova akumulacija može da rezultira nekom bolešću - objašnjava prvi sertifikovani "health coach" u Srbiji.

Bonus video:

ALARMANTNO: Evo od koje bolesti žene u Srbiji najviše obolevaju i šta je izaziva!?

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.