OBELEŽEN DAN VOJSKE SRBIJE: Vrhovnici uputili čestitke!
Dan Vojske obeležen je danas, Foto: Dado Đilas

obeležavanje

OBELEŽEN DAN VOJSKE SRBIJE: Vrhovnici uputili čestitke!

Prenosimo saopštenje u celosti

Objavljeno: 22.04.2018. 18:08h

Povodom Dana Vojske Srbije predsednik i vrhovni komandant Republike Srbije, načelnik Genralštaba i ministar odbrane uputili su čestitke.

Prenosimo saopštenje u celosti:

Čestitka predsednika i vrhovnog komandanta Republike Srbije povodom Dana Vojske Srbije


Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april - Dan Vojske Srbije

Pripadnici Vojske Srbije u ovoj godini su realizovali brojne postavljene zadatke, postigli zapažene rezultate u obuci i osposobljavanju i uspeli da održe zahtevani nivo operativne sposobnosti Vojske Srbije, nastavljajući viševekovnu tradiciju srpske vojske, u godini obeležavanja, za srpski narod i Vojsku, istorijski značajnih jubileja-stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu, proboja Solunskog fronta i prisajedinjenja Srema, Banata i Bačke Srbiji.

Drugi srpski ustanak u Takovu, čije se podizanje obeležava kao Dan Vojske Srbije, a naročito njegove tekovine, zauzimaju posebno mesto u našoj nacionalnoj istoriji i predstavljaju trajan izvor i nadahnuće kako srpskom narodu, tako i našoj vojsci. Stvaranje i izgradnja moderne srpske države i Vojske dobija svoju potvrdu u očuvanju tradicionalnih vrednosti, ali i u prihvatanju i usvajanju novih kulturoloških tekovina.

Pripadnici Vojske Srbije daju visok doprinos napretku naše otdžbine i svih naših građana, pružajući punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilnosti regiona, kao i punog uključenja naše države u evropske integracije.

Dragi vojnici, podoficiri i oficiri, vaš posao u našoj zemlji je najvažniji, najteži, ali i najlepši i najsvetiji. Vaša obaveza je da čuvate slobodu i nezavisnost Srbije. Uveren da ćete ove zadatke obaviti, čestitam vam najveći vojni praznik.

Čestitka ministra odbrane Republike Srbije povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije

Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april – Dan Vojske Srbije.

Ovaj datum je od izuzetnog značaja u očuvanju nacionalnog identiteta i kontinuiteta državnosti srpskog naroda u trajanju dugom više od dva veka. Izabran je da se proslavlja kao najveći vojni praznik u znak sećanja na Takovski ustanak.

Profesionalnim izvršavanjem namenskih zadataka Vojska Srbije postigla je zapažene rezultate na izgradnji, razvoju, obuci i osposobljavanju naših jedinica uvažavajući tradicionalne i implementirajući novostvorene vrednosti.

Čestitajući vam praznik i uveren da ćete i ubuduće profesionalno izvršavati postavljene zadatke i ispunjavati obaveze koje vam predstoje, iskreno vam želim da i dalje budete aktivan činilac bezbednosti u zemlji i regionu, koji će Republiku Srbiju voditi ka prosperitetu i boljoj budućnosti.


Čestitka načelnika Generalštaba povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije

Povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije, pripadnicima Vojske Srbije upućujem srdačne čestitke.

Vojska Srbije prostavlja svoj praznik na dan podizanja Drugog srpskog ustanka 1815. godine, a ujedno i dan pokretanja niza značajnih aktivnosti za stvaranje srpske državnosti u kojima je srpska vojska imala nezamenljivu i odlučujuću ulogu.

U proteklom periodu ste uspešno održali zahtevani nivo operativnih sposobnosti i uspeli da zadržite moral na veoma visokom nivou.
Vojska Srbije danas predstavlja faktor stabilnosti u regionu, doprinosi razvoju saradnje i izgradnji partnerskih odnosa sa stranim armijama. Zahvaljujući učešću u multinacionalnim operacijama i spremnosti za pružanje podrške civilnom stanovništvu u vanrednim situacijama, Vojska Srbije uživa veliki ugled u zemlji i svetu.

Siguran sam da ćete i u restriktivnim uslovima biti spremni da kvalitetno i odgovorno izvršavate postavljene zadatke, dajući pun doprinos izgradnji savremene Vojske, koja će kao i do sada, biti institucija od velikog poverenja građana Srbije.

Čestitam vam praznik u uverenju da će vam u narednom periodu imperativ biti postizanje još boljih rezultata.

Bonus video:

SRPSKA POLICIJA U AKCIJI! POGLEDAJTE FILMSKO HAPŠENJE U BEOGRADU: Oteli muškarca pa tražili otkup! Policija upala u vikendicu, EVO ŠTA SU PRONAŠLI!

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media