ALBANCI SE PONOVO IŽIVLJAVALI U KOSOVSKOJ MITROVICI: Verbalno i agresivno napali novinarku (VIDEO)
Napad na otvorenom, Foto: Printscreen/Youtube/Kosovo Sever Portal

strava i užas!

ALBANCI SE PONOVO IŽIVLJAVALI U KOSOVSKOJ MITROVICI: Verbalno i agresivno napali novinarku (VIDEO)

Nakon završenog presa direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici, na otvorenom u Bošnjačkoj Mahali, došlo je do incidenta

Objavljeno:

Nakon završenog presa direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici, na otvorenom u Bošnjačkoj Mahali, došlo je do incidenta kada je grupa od tri mladića, od kojih je jedan govorio albanski, verbalno protestovao i fizički pokušao da krene u susret koloni vozila, na šta su ga kosovski policajci sprečili i to u više navrata.

Pokazivao je više puta sklopljene šake kao simbol orla, i verbalno se agresivno ponašao, takođe govoreći novinarki KoSSeva koja je snimala "Ne snimaj", na šta je druga novinarka KoSSeva upozorila da se radi o medijskoj ekipi.

Policajci su uspeli da ga izvedu sa puta, ali je on na kraju direktno prišao novinarkama - sa KoSSeva i Radio Beograda, a novinarki KoSSeva koja je snimala incident uneo se direktno u kameru, i pokušao da prekine snimanje, odgurnuvši je rukom. Govorio je na albanskom, "ne snimaj", "ja sam sa Kosova", "Koji ste medij".

Policajci u ovom delu incidenta direktno prema novinarkama nisu reagovali. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić oštro je osudio napad na novinare KoSSeva i Radio Beograda. On je naveo da je to pokazatelj da je politička klima prema Srbima i slobodnom i objektivnom izveštavanju loša, te da se neki ljudi osećaju slobodno da ugrožavaju i fizički integritet novinara.

"To šalje lošu poruku i predstavalja kontinuitet one vrste ponašanja koje smo mogli da vidimo 26. marta", rekao je Đurić. Dodao je da se "takvi nasilnici i huligani osećaju oslobođeno nakon što su videli da su i policajci napadali novinare".

Bonus video: KAD DINAMIT EKSPLODIRA POD NOGAMA! Samoubilački eksperiment dva luda Finca!

(Espreso.co.rs / Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.