OVO NIJE MOJ LIČNI RAT: Igor Jurić uputio pismo Vučiću, Ani Brnabić i Maji Gojković!
Foto: espreso.co.rs

otvoreno pismo

OVO NIJE MOJ LIČNI RAT: Igor Jurić uputio pismo Vučiću, Ani Brnabić i Maji Gojković!

Jurić, koji je osnovao Fondaciju "Tijana Jurić",naveo je da je poslednji čas jer reč je o pošasti koja je uzela maha toliko da se već pretvorila u uobičajenu vest i statistiku

Objavljeno:

Igor Jurić, otac ubijene 15-godišnje Tijane, uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i predsednici Skupštine Maji Gojković, u očekivanju da svojim autoritetom mogu učiniti ono što je 158.560 ljudi svojim potpisom zatražilo pre šest meseci - uvođenje kazne dožitovnog zatvora za ubice dece.

Jurić u pismu pismu koje prenosi Blic, kaže da im se obraća lično, jer veruje da mogu učiniti sve da toliki broj potpisa "neko ko je za to nadležan shvati krajnje ozibljno i učini da ne budu tek puki vapaji niz vetar dok novinske stupce pune vesti o stradanju dece".

foto: Marina Lopičić

Jurić, koji je osnovao Fondaciju "Tijana Jurić",naveo je da je poslednji čas jer reč je o pošasti koja je uzela maha toliko da se već pretvorila u uobičajenu vest i statistiku.

U nadi da ćete razumeti ovaj ljudski vapaj i učiniti sve da pokrenete minsitre i poslanike, dok zaista ne bude prekasno, navodi Jurić, koji je pokrenuo inicijativu za uvođenje kazne doživotnog zatvora za počinioce najtežih oblika teških krivičnih dela koja su za posledicu imala smrt deteta, maloletnika ili trudne žene.

Ovo nije moj lični rat niti moja lična pravda, ali jeste moja misija i borba da nijedan roditelj u Srbiji više ne zaplače nad grobom svog ubijenog deteta, apelovao je Jurić.

- Nažalost, tih 158.560 potpisa i još nebrojeno više njih koji su nas podržali ne potpisavši - čini se da već mesecima nikom ništa ne znače.

Ovo nije moja borba, već moja inicijativa za zajedničku borbu protiv pošasti koja je uzela maha i kojoj se mora stati na put najodlučnijom merom - kažnom doživortnog zatvora, naveo je Jurić i upozorio da alternativa ne postoji, jer bi to značilo da postoji alternativa za izgubljeni život deteta, a nema je i i ne sme je biti.

Bonus video:

(KURIR TV) UVIĐAJ U KLUBU U CRNOGORSKOJ GDE JE SINOĆ UBIJEN LUKA RADULOVIĆ

(Espreso.co.rs / Fonet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.