DANAS BI OVAJ ANĐEO IMAO 22 GODINE: Milica je sela na nošu, a onda je NJEN ŽIVOT BOLNO PREKINUT (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

simbol stradanja

DANAS BI OVAJ ANĐEO IMAO 22 GODINE: Milica je sela na nošu, a onda je NJEN ŽIVOT BOLNO PREKINUT (FOTO)

Mala Milica imala je veliku ranu na preponi kroj koju je iskrvarila, kao i druge teške povrede

Objavljeno:

Da njen život tragično nije prekinut, Milica Rakić danas bi imala 22 godine. Njeno ime predstavlja simbol stradanja dece. Urezalo se u sećanje svih nas pre tačno 19 godina, 17. aprila 1999. godine, kada ju je tokom NATO agresije pogodio ubio geler u porodičnoj kući u Batajnici.

Tog kobnog dana, tačno u 21.30 sati dok je sedela na noši u kupatilu, šrapnel eksplodiranog projektila prekinuo je njen dečiji život. Imala je samo 3 godine.

Porodica tragično nastradale devojčice odavno ne želi nikakvu komunikaciju sa medijima. Međutim, svojevremeno je Miličin otac Žarko ispričao kako je izgledala mučna scena kada je NATO bomba ubila njegovog anđela.

Mama je u tom trenutku bila trudna, a to nije ni znala. Ostavila ju je samo na trenutak. Vrata na kupatilu su bila otvorena. U trenutku se začula jaka detonacija. Stakla, pločice i fasada su popucali.

Žarko, Miličin otac utrčao je u kupatilo i zatekao mrtvo dete kako leži na podu. Svuda oko nje bila je krv. Nadao se da je Milica i dalje živa. Odmah ju je odvezao u bolnicu, ali tamo su mogli samo da konstatuju smrt.

Mala Milica imala je veliku ranu na preponi kroj koju je iskrvarila, kao i druge teške povrede.

Sahranjena je 19. aprila na batajničkom groblju.

Jedna ulica u Batajnici, kao i jedna u novosadskom prigradskom naselju Veternik ponele su njeno ime, a nedavno je obnovljena bista na spomeniku u Tašmajdanskom parku podseća na stradanje 79 nevine dece tokom 78 dana bombardovanja. Njen lik oslikan je i u hercegovačkom manastiru Tvrdoš, a postojale su i inicijative da se proglasi mučenicom.

O maloj Milici ispevanii su i stihovi:

Bonus video:

(KURIR TV) SAHRANA MIĆE NIKOLIĆA NA NOVOM BEŽANIJSKOM GROBLJU: Na desetine kolega i prijatelja oprašta se od čuvenog tekstopisca!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.