CECA KITIĆ PALA U TEŠKU DEPRESIJU, NON-STOP JE POD SEDATIVIMA: Nastavlja se drama oko stana nekad najbolje rukometašice sveta
Rukometašica Svetlana Kitić će zbog kredita u "švajcarcima" završiti na ulici, Foto: Zorana Jevtić

AGONIJA

CECA KITIĆ PALA U TEŠKU DEPRESIJU, NON-STOP JE POD SEDATIVIMA: Nastavlja se drama oko stana nekad najbolje rukometašice sveta

Ona je jedna u moru nesrećnika zaduženih u "švajcarcima"

Objavljeno:

Rukometašici Svetlani Kitić oduzimaju dom zbog duga u francima. Uzela zajam od 60.000 a sada banka potražuje 66.000 evra.

- Slučaj proslavljene srpske rukometašice Svetlane Kitić, kojoj je Eurobanka zbog duga oduzela stan i u pezak ga stavila na prodaju licitacijom, simbol je zelenaških ugovora koji su već upropastili hiljade života. Nezakonito je i neshvatljivo da ona, ili bilo ko drugi, bude izbačena na ulicu, kada je matična Eurobanka u Grčkoj izgubila sve sporove, identične Svetlaninom. Ona je, da besmisao bude veći, otplatila i više nego što je pozajmila, ali joj takav sporan i lihvarski ugovor traži da pozajmicu vrati najmanje tri puta!

Ovako za Novosti govori advokat Jelena Pavlović, zastupnik Svetlane Kitić u sporu sa Eurobankom. Kako smo nezvanično saznali, stan u petak nije prodat, ali iz banke nisu želeli da daju nikakvu zvaničnu potvrdu, niti izjavu za Večernje novosti.

Nekada najbolja svetska rukometašica, jedna u moru nesrećnika zaduženih u "švajcarcima", pod sedativima i u ozbiljnoj depresiji, u petak je sa ćerkom još bila u stanu u Mirijevu, koji je banka već poslala "na doboš", strepeći od iseljenja iz jedinog doma.

Banka je njen stan dala 'na doboš
Banka je njen stan dala "na doboš" foto: Zorana Jevtić

- Stambeni kredit u vrednosti od 60.000 evra, Svetlana je uzela 2007. godine na 209 meseci - kaže Pavlovićeva. - Rate je redovno otplaćivala 10 godina, za to vreme banci isplatila sumu koju je pozajmila, a banka od nje potražuje još 66.000 evra da ne bi prodala njenu nepokretnost. Realno je očekivati da svako ko podigne kredit, otplati još jedan stan preko, ali nametanje takvog ugovora gde stranka otplati tri ili četiri puta više je istinsko, protivzakonito zelenašenje.

Kako naša sagovornica kaže, Prvom Osnovnom sudu u Beogradu pre dva dana podneta je tužba zbog postupaka Eurobanke. Zatraženo je da Sud donese privremenu meru zabrane prodaje nepokretnosti dok se spor pravosnažno ne okonča i stavi van snage indeksacija u švajcarskom franku. U tom slučaju, po rečima Jelene Pavlović, ne samo da Ceca ne bi dugovala banci, već bi banka dugovala njoj.

Kako ovo nije slučaj prodaje stana preko izvršitelja, već je banka sama organizovala aukciju, ne verujem da će biti prinudnog iseljenja dok se ne završi prodaja - kaže Pavlovićeva. - Mi svakako očekujemo da Prvi osnovni sud stopira prodaju. Uz to, svi članovi IO Eurobanke su upozoreni da je ugovor sa Svetlanom Kitić sporan i špekulativan, za kakav je njihova banka u Grčkoj izgubila kolektivni spor.

Bonus video IMA LI SRBIJA ČEMU DA SE NADA?! Vučić i Merkel o Kosovu!

(Espreso.co.rs/ Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.