NAŠLI IM ONOLIKU DROGU U STANU, A ONI DOBILI NANOGICE?! Pop Jordo ne može da služi i to je cela kazna!
Milan Jordović, Foto: Printscreen Facebook

ma ajde

NAŠLI IM ONOLIKU DROGU U STANU, A ONI DOBILI NANOGICE?! Pop Jordo ne može da služi i to je cela kazna!

Protiv sveštenika Milana Jordovića iz Požege vodi se crkvenosudski postupak

Objavljeno: 22:35h

Svešteniku Milanu Jordoviću (41), iz Požege, koji je zajedno sa bivšim veroučiteljem i sugrađaninom Zoranom Marinkovićem (43), krajem februara, uhapšen u selu Mrčajevci kod Čačka s tovarom od čak 27 kilograma skanka skrivenim u prepravljenom bunkeru automobila, od 1. marta nije dozvoljeno da obavlja bilo kakvu crkvenu dužnost i službu.

Ovo nam je pisanim putem potvrđeno u sedištu Eparhije žičke u Kraljevu, pod čijom je nadležnošću Arhijerejsko namesništvo požeško-ariljsko, odnosno crkvena opština Požega u kojoj je protonamesnik Milan Jordović obavljao službu.

- Bivši paroh Milan Jordović pod zabranom je sveštenosluženja od 1. marta ove godine, pa samim tim ne obavlja nikakvu dužnost. Tako će biti sve do okončanja crkvenosudskog postupka, koji je u toku - u svom kratkom odgovoru naveo je protosinđel Sava, sekretar episkopa žičkog Justina.

Sa druge strane, za ovu dvojicu Požežana sudski postupak pred "svetovnim" sudom je završen, i obojica, posle nagodbe sa Višim javnim tužilaštvom u Čačku, nose nanogvicu. Tu kaznu, koja podrazumeva kućni pritvor, izdržavaće godinu dana. Ovom kaznom, međutim, nije zabranjeno pravo na rad, ali u kućnim uslovima. Tako je požeškom kotlinom poslednjih dana provejavala priča da je Jordović već uspeo da nađe drugi posao, odnosno da se bavi izradom suvenira za jednu ovdašnju poznatu firmu.

- To nije tačno, taj čovek nije zaposlen u našem preduzeću. Znam o kome se radi, ali on kod nas nije radno angažovan - ponavljao nam je vlasnik te firme iz Požege.

RETKO SE VIĐA SA KOMŠIJAMA

Komšije i poznanici Jordovića su nam rekli da ga retko viđaju, kao i da on očigledno izbegava bilo kakav kontakt sa njima. Mnogi od njih su želeli da ga posete u njegovom domu, ali su, kako kažu, odustali od toga, jer su čuli da njihov nekadašnji omiljeni sveštenik nije raspoložen za priču.

Bonus video:

Espreso intervju: Dana Vulin

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.