POGLEDAJ SE NA ŠTA LIČIŠ, BAŠ ĆU TEBE DA ŠTIPKAM: Jutka nastavlja sa ponižavanjem i vređanjem žena čak i na SASLUŠANJU
Milutin Jeličić Jutka, Foto: Printscreen

bahato

POGLEDAJ SE NA ŠTA LIČIŠ, BAŠ ĆU TEBE DA ŠTIPKAM: Jutka nastavlja sa ponižavanjem i vređanjem žena čak i na SASLUŠANJU

Ponašao se veoma bahato i vulgarno na saslušanju

Objavljeno:

Četiri žene koje optužuju predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutku za seksualno uznemiravanje saslušane su juče u Osnovnom tužilaštvu u Kruševcu. Jeličić je, saznajemo, prisustvovao saslušanju i ponašao se veoma bahato i vulgarno.

Prvo je saslušana Daniela Vukajlović, zatim sekretarica Marija Lukić, koja ga je prva prijavila, pa Snežana Bojić, kojoj je Jeličić pomogao da se zaposli u biblioteci u Brusu, i na kraju Sandra Milanović.

Saslušanju je prisustvovao i sam Jeličić, i to u društvu svog branioca. Jutka je, kako saznajemo, upadao u reč i dobacivao dok su njegove žrtve davale izjave.

Tužilac je ovog puta tražio mnogo detaljnije izjave u odnosu na one koje su pre oko mesec dana date u policiji. Žrtve su morale da pričaju šta im je Jeličić sve govorio, gde ih je dodirivao, šta im je konkretno radio... To je, kako kaže naš izvor, veoma važno da bi se delo kvalifikovalo na pravi način.

Dok je Danijela Vukajlović, koja se porodila pre samo dva meseca, govorila o strahotama kroz koje je prošla, Jeličić joj je vulgarno dobacio da "nije njegov nivo".

"Pogledaj se kakva si, na šta ličiš, baš ću tebe da štipkam!", rekao je Jutka.

Kompletno uzimanje izjava žrtava trajalo je skoro pet sati, a druga je saslušana sekretarica Marija Lukić, koja je prva progovorila o nasilju koje je bila prinuđena da trpi i kojoj se Jutka potom osvetio tako što je njoj uručen otkaz, a doneta je i odluka da se njenom mužu ukloni frizeraj koji na istom mestu u Brusu stoji od 1974. godine.

- Marija je ispričala kroz kakvu je torturu godinama prolazila. Detaljno je govorila o porukama koje joj je Jeličić slao sve to vreme. Ona je dozvolila tužiocu da proveri listing njenih poziva ka Jeličićevom broju, kao i bazne stanice, odnosno datume kada i odakle su poruke stizale. Dok je pričala kako ju je Jeličić dodirivao i o pretnjama koje posle svega trpi, Marija je plakala - navodi izvor "Blica" upoznat sa detaljima saslušanja.

Sandra Milanović, inače Jeličićeva stranačka koleginica, rekla je da je molila predsednika opštine Brus da je zaposli i da je mislila da joj je samo poznanstvo s njim put do zaposlenja. Ispričala je da je dolazila kod njega sve dok je u stranačkim prostorijama jednom nije napao. Jeličić je iskoristio to što je muž Milanovićeve invalid, misleći da će Sandra zbog toga biti laka meta.

- Jeličić mi je dobacivao, meškoljio se, provocirao. Pitao je koliko su mi platili da ovako pričam pred tužiocem. Ja nisam obraćala pažnju nego sam se trudila da budem koncentrisana i da korektno, do detalja, ispričam kako je bilo. Taj čovek me je povredio kao ženu, majku i suprugu - rekla je Sandra za "Blic".

Snežana Bojić je u tužilaštvo došla u pratnji oca Andreje, a tužiocu je ispričala sve o neprijatnom iskustvu kroz koje je prošla sa Jutkom i posle kojeg je završila na psihijatriji. Tokom davanja izjave ona se u nekoliko navrata rasplakala.

- Sve vreme dok su njegove žrtve davale izjave, Jeličić je tim ženama dobacivao, govorio im je da lažu, da izmišljaju, da su plaćene da ga napadaju i blate - navodi naš sagovornik. Saslušanje će biti nastavljeno danas.

Da li će svedočiti i devojke koje su bile maloletne

Kako je "Blic" već pisao, istražitelji pokušavaju da odobrovolje da daju izjave i dve devojke koje su u vreme kada ih je Jeličić navodno seksualno uznemiravao bile maloletne. One su u međuvremenu napunile 18 godina. Reč je devojkama koje nisu prijavile Jutku, već se operativnim radom policije došlo do njih.

- Ovde su prepreka roditelji. Oni ne žele da se za sve to sazna jer je Brus mala sredina - ispričao je nedavno izvor našeg lista.

Bonus video:

OVA BAKA ŽIVI već TRI MESECA NA AUTOBUSKOJ STANICI, a evo ZBOG ČEGA!

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.