ODLETEO JE U STROJ VEČNE NEBESKE ESKADRILE VADUHOPLOVACA, ovenčane slavom i čašću profesije da večno živi: Sahranjen major Robert Kaloci (FOTO)
Komemoracija majora, Foto: Ministarstvo odbrane

potresni prizori

ODLETEO JE U STROJ VEČNE NEBESKE ESKADRILE VADUHOPLOVACA, ovenčane slavom i čašću profesije da večno živi: Sahranjen major Robert Kaloci (FOTO)

Major Robert Kaloci obavljao je dužnost opitnog pilota u Centru za letna ispitivanja Tehničkog opitnog centra. Bio je oženjen i otac jednog deteta

Objavljeno:

Major Robert Kaloci, tragično nastradali pilot u udesu aviona „supergaleb“ G-4, sahranjen je danas na Velikom katoličkom groblju u Somboru uz najviše vojne počasti. Ranije danas održana je i komemoracija majoru Kalociju. Opraštajući se od kolege pilota, na komemorativnom skupu u Narodnom pozorištu u Somboru, komandant Centra za letna ispitivanja Tehničkog opitnog centra potpukovnik Zoran Lunić rekao je da je major Robert Kaloci bio “veliki čovek”.

Sahranjen uz najveće vojne počasti
Sahranjen uz najveće vojne počasti foto: Ministarstvo odbrane

- Odleteo je u stroj večne nebeske eskadrile vazduhoplovaca, ovenčane slavom i čašću profesije da večno živi - poručio je potpukovnik Lunić. U ime klase majora Kalocija, govorio je njegov klasić i prijatelj Vladimir Nikolić.

- Prijatelju, klaso, neću ti se obraćati s onim šablonskim rečima o zemlji. Tvoj izbor i tvoja sreća su bili i ostali nebo. Neka ti je plavo nebo prijatelju - rekao je Nikolić. Prisutnima na komemorativnom skupu prikazan je i kratak film o majoru Kalociju.

Posmrtna povorka
Posmrtna povorka foto: Ministarstvo odbrane

Osim članova porodice, prijatelja i kolega nastradalog pilota, sahrani i komemoraciji su prisustvovali i izaslanik predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Milorad Veljović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Ranko Živak i pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Major Robert Kaloci obavljao je dužnost opitnog pilota u Centru za letna ispitivanja Tehničkog opitnog centra. Bio je oženjen i otac jednog deteta.

foto: Ministarstvo odbrane

Bonus video

EKSLUZIVNO:POGLEDAJTE MESTO GDE JE PAO VOJNI AVON.U toku istraga o padu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.