U ČETVRTAK OKO 19 SATI: Umro Dušan Đorđević
Dušan Đorđević, Foto: Printscreen/Facebook/Vranjske

1955-2018

U ČETVRTAK OKO 19 SATI: Umro Dušan Đorđević

Osim novinarskog rada, Đorđević je poseban trag ostavio pišući aforizme, drame i romane

Objavljeno:

Dušan Đorđević Dude Rakovče (1955.), novinar i pisac, preminuo je u četvrtak nešto posle 19 časova u svom domu u Vranju.

Đorđević se javnosti najpre predstavio kao novinar „Vranjskih“, u čiju je redakciju stigao krajem devedesetih, kada je ovaj nedeljnik počeo da krči puteve slobodnog i nezavisnog novinarstva.

Uporedo je radio za niške „Narodne novine“, i beogradske listove „Kurir“, „Pres“ i „Sport“, da bi potom postao dopisnik uglednih „Frankfurtskih vesti“ u kojima je objavio na stotine priča, izveštaja, intervjua, reportaža i dogodovština iz Vranja i sa juga Srbije.

Pored „Vranjskih“ u svom rodnom gradu Đorđević je dugo godina sarađivao i sa OK Radiom.

Osim novinarskog rada, Đorđević je poseban trag ostavio pišući aforizme, drame i romane.

Napsao je drame „Gazda Gligor“, „Božja urotka“ i „Mgla“, romane „Škola za patriote“, „Stočni vagon“, „Sikter“ i „Živa u grb nesam mogla“, zbirku novinarskih priča „Osmeh u dečijoj suzi“, i knjige aforizama „Kila do kolena“ „Poštena kurva“, „Magareći ujed“ i „Nevino uvo“.

Poslednjih godina Đorđević je dao blistave rezultate istražujući i beležeći podatke o starim vranjskim porodicama, znamenitim Vranjancima i starom Vranju koga više nema.

Đorđević se bavio i sportom, kao fudbaler igrao je u Vranju za Dinamo, Koštanu i Jumko, te niški Palilulac, dok je kao futsaler godinama je nastupao za vranjski Simpo.

Sahrana Dušana Đorđevića Dudeta obaviće se u petak, 13. aprila u 13 časova na Šapranačkom groblju u Vranju.

BONUS VIDEO: Intervju sa piscem Filipom Grbićem

(Espreso.co.rs/Infovranjske.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.