Milan je odbio da skloni svoj nepropisno parkirani automobil! Ovo su njegovi razlozi  (VIDEO)
Milan Knežević, Foto: Printscreen/Youtube/Forum Info

Slučaj revoltiranog roditeljA

Milan je odbio da skloni svoj nepropisno parkirani automobil! Ovo su njegovi razlozi (VIDEO)

Novčana kazna, šest kaznenih poena i zabrana upravljanja vozilom u trajanju od tri meseca, epilog je ovog postupka koji se desio u sredu u jutarnjim satima

Objavljeno:

Slučaj revoltiranog roditelja koji je u sredu, 4. aprila, ispred vrtića „Naša radost“ u ulici Sandžačkih brigada nepropisno parkirao automobil, izazvao je velike reakcije javnosti. Novčana kazna, šest kaznenih poena i zabrana upravljanja vozilom u trajanju od tri meseca, epilog je ovog postupka koji se desio u sredu u jutarnjim satima.

Kazna za Milana Kneževića je usledila zbog nepostupanja po naređenju ovlašćenog službenog lica da vozilo ukloni sa kolovoza i omogući nesmetano odvijanje saobraćaja, a sve je počelo kada je parkirao automobil na trotoaru.

- Nepropisno sam se parkirao, ne bežim od toga, kriv sam. Nisam postupio po naređenju službenika policije nego sam pustio dete da uđe u vrtić i vratio se u vozilo. To je sve trajalo jedan minut, što nije navedeno u prijavi već je navedeno da je to trajalo pet – šest minuta. Po povratku iz vrtića, seo sam u automobil sa namerom da ga sklonim. Službenik policije me je zaustavio na kolovoznoj traci i zatražio dokumenta, govoreći mi da sam nedozvoljeno parkiran na šta sam ja rekao da nije problem da mi piše prijavu, ali da piše i svim drugima koji su bili parkirani iza mene na trotoaru, kao i onima koji su bili parkirani u kolovoznoj traci – priča Milan Knežević.

Knežević kaže da je dao dokumenta, ali nije poslušao policajca koji mu je rekao da skloni vozilo sa kolovoza, jer je čekao da mu napiše prijavu, a prema njegovim rečima dodatno ga je iznerviralo što mu je policijski službenik rekao da osim njega nikoga nije primetio nepropisno parkiranog. - Smatram da se zakon ne primenjuje jednako na sve građane. Imamo građane prvog i drugog reda u Prijepolju. Na žalost, ja sam u ovom slučaju bio građanin drugog reda što se videlo kasnije i u stanici Saobraćajne policije i u sudu – kaže Knežević uz obrazloženje da je osuđen po hitnom postupku, iako je državljanin Srbije.

Prema njegovim rečima, u Prijepolju su najveći problem deca i roditelji, a ne kolone vozila koje su od sedam ujutru do sedam uveče parkirane, ne samo na trotoarima, već i na samim kolovoznim trakama. Na nagovor prijatelja i brojnih ljudi koji su ga podržali, Milan Knežević podneo je žalbu na presudu Prekršajnog suda. Ipak, svestan je da nema opravdanja za ovakav postupak. - To je trenutak nervnog rastrojstva. To je nešto što se godinama u vama nakuplja i onda dovede do toga da učinite nešto što nije u redu – zaključuje Milan Knežević.

Kaznu za parkiranje na trotoaru je platio odmah, a ostaje da se vidi da li će presuda suda ostati ista, kao i da li će njegova građanska neposlušnost dovesti do pozitivne promene, kada je problem parkiranja u pitanju.

Bonus video

Jovana Dimitrijević, SPS

(Espreso.co.rs/ Izvor: foruminfo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.