SUDIJA PREKRŠAJNOG SUDA PRETUČENA U SUDNICI: Okrivljena privedena po hitnom postupku!
Sudija je u teškom psihofizičkom stanju prevezena u službu Hitne medicinske pomoći, Foto: Nebojša Mandić

SKANDALOZNO!

SUDIJA PREKRŠAJNOG SUDA PRETUČENA U SUDNICI: Okrivljena privedena po hitnom postupku!

Ministarstvo pravde Srbije je danas osudilo napad u sudnici na predsednicu Prekršajnog suda u Sremskoj Mitrovici Zoricu Marinković Ilieski

Objavljeno: 13:53h

Sudija i predsednica Prekršajnog suda u Sremskoj Mitrovici Zorica Marković Ilieski fizički je napadnuta za vreme sudjenja i tom prilikom je zadobila teške telesne povrede, saopštilo je Udruženje sudija prekršajnih sudova. Udruženje je navelo da je Zoricu Marinković Ilieski juče u Palati pravde u Sremskoj Mitrovici, u sudnici broj 3, za vreme sudjenja napala okrivljena koja je privedena po hitnom postupku zbog prekršaja učinjenog po Zakonu o strancima. Posle saslušanja i nakon što je okrivljena priznala prekršaj, sudija joj je u prisustvu prevodioca i zapisničarke izrekla novčanu kaznu od 15.000 dinara, a okrivljena je potom ustala, prišla da potpiše zapisnik i brutalno pretukla sudiju, navelo je Udruženje.

Sudija je u teškom psihofizičkom stanju prevezena u službu Hitne medicinske pomoći gde su joj nakon više časova ispitivanja konstatovane teške telesne povrede. Udruženje je istaklo da je to do sada nezapamćen napad na sudiju i da insistira da se protiv učinioca brzo sprovede postupak i najoštrije osudi, kao i da se preduzmu sve neophodne mere i aktivnosti kako bi sudije prekršajnih sudova imale uslove da svoju funkciju obavljaju u bezbednom i zaštićenom okruženju. - Sudije prekršajnih sudova su često izložene pretnjama, zastrašivanjima kao i omalovažavanjima najstrašnije vrste. Moramo učiniti sve kako bi se ovakvi i slični napadi sprečili i kako bi sudije mogle nesmetano da obavljaju svoj posao i štite prava gradjana, navelo je Udruženje.

- Ministarstvo pravde poziva nadležne organe da reaguju u najkraćem roku, kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog napada, a učinioci odgovarali za svoje postupke u skladu sa zakonom. Sudije predstavljaju važan deo pravosudnog sistema kojima mora biti obezbedjena sigurnost i nezavisnost u radu, kako bi svi gradjani imali jednak pristup pravdi, navodi se u saopštenju. Ministarstvo je dodalo da niko nema pravo da narušava principe sudijske nezavisnosti i nepristrasnosti u radu, a naročito ne da ugrozi život nosilaca pravosudnih funkcija.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.